Osijek
GRAD OSIJEK O RADU VRTIĆA I ŠKOLA

Obustavljeno plaćanje usluga
gradskih vrtića i predškole
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
Upućujen je i apel poslodavcima da, ukoliko je moguće, organiziraju svoj rad od kuće

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, pročelnik za društvene djelatnosti Dražen Alerić i ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj ispred Kuhačeve 9 uputili su poruku javnosti o odgovornom ponašanju s obzirom na preporuke i trenutačnu situaciji vezanu uz virus COVID-19 te su izvijestili o izmjenama vezanima uz plaćanje gradskih vrtića i predškole u osječkim osnovnim školama koje se, naime, za razdoblje od 16. ožujka do 15. svibnja - obustavlja.

"Drage Osječanke i Osječani na snazi su strože restriktivne mjere koje je uputio Nacionalni stožer o tome kako se ponašati u sljedećim danima. O svakome od nas ovisi koliko će te mjere u praksi u biti uspješne. Stoga vas molim da u danima koji su pred nama budemo odgovorni, brižni, solidarni i ono što Osječani od uvijek znaju - da budemo tolerantni", poručila je Osječanima Gamoš, koja se potom osvrnula na rad gradskih vrtića i osnovnih škola u tjednu na izmaku te objasnila roditeljima kako pristupiti plaćanju vrtića i predškole.

"Grad Osijek od jučer je donio odluku da sve roditelje koji u razdoblju od 16. ožujka do 15. svibnja neće koristiti usluge vrtića oslobađa plaćanja te usluge koristeći povlasticu neplaćanja zbog korištenja godišnjeg odmora. Za roditelje koji, nažalost, nemaju gdje zbrinuti djecu, odlučeno je kako će vrtići i dalje biti otvoreni u skladu sa svim kriterijima i mjerama kojih se pridržavamo i u našim domovima, uz napomenu kako se u tom razdoblju u vrtićima neće održavati sve one dodatne aktivnosti, nego samo redovne. Upućujem apel svim poslodavcima koji su u mogućnosti da u sljedećem razdoblju organiziraju svoj rad tako da radnici u što je više mogućoj mjeri koriste mogućnost rada od kuće, kako bi svaki roditelj mogao biti sa svojim djetetom. Kada je riječ o osječkim osnovnim školama, ističemo kako one uspješno prate sve naputke Ministarstva obrazovanja i čestitamo im na brzoj reakciji uvođenja e-nastave. Posebno želim i pohvaliti učitelje, nastavnike i ravnatelje koji su jako brzo reagirali i prilagodili se novom obliku edukacije. Većina njih i mimo e-nastave komunicira s učenicima i roditeljima preko društvenih mreža i mrežnih grupa te im pomaže izvršiti zadatke. Napominjemo i kako produženog boravka u našim osnovnim školama nema te će roditelji do daljnjega biti oslobođeni plaćanja i te usluge", rekla je Gamoš.

Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić ovom je prilikom napomenuo kako održavanje pojedinih planiranih manifestacija treba uzeti s rezervom.

"Grad Osijek je i prije stupanja na snagu strožih mjera donio odluku kojom su odgođene sve sportske, kulturne i druge manifestacije, ne radi nijedno kazalište i zatvoreni su svi sportski objekti koji su pod nadležnošću Grada. Kad je riječ o planiranim manifestacijama, kao što su Osječko ljeto kulture, Gimnastički kup ili Pannonian Chalenge, pratit ćemo razvoj situacije i ako bude potrebno promijeniti termine održavanja", izjavio je Alerić.

Ivana Solar

U GRADSKIM VRTIĆIMA SAMO 21 DIJETE

Marija Štambuk Čabaj, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek, izvijestila je javnost kako je broj djece koja dolaze u gradske vrtiće jako mali te da se iz dana u dan smanjuje. “Prvog dana uvođenja mjera zaštite u vrtićima je bilo 98-ero djece, u utorak ih je bilo 36, a jučer (srijeda) 21. Bez obzira na to, svi vrtići ostaju i dalje otvoreni i nećemo uspostavljati dežurstva jer bi na taj način nepotrebno miješali djecu iz različitih dijelova grada na jednome mjestu”, rekla je Štambuk Čabaj, te roditeljima koji čekaju redovne upise u Dječji vrtić Osijek (a koji su nedavno najavljeni za 30. ožujka) poručuje da će o svim informacijama na ovu temu biti pravodobno obaviješteni preko službene internetske stranice DVO-a. Podsjetimo, u skladu s preventivnim mjerama Grada Osijeka vezanim uz koronavirus odlučeno je kako 14 dana, počevši od ponedjeljka (16. ožujka), neće raditi vrtići i jaslice pod kapom Dječjeg vrtića Osijek, osim u iznimnim situacijama koje vrijede i za škole, odnosno za djecu koju roditelji dovedu jer nemaju drugog izbora.

Možda ste propustili...

TVRTKA LOBING PRODAJE ZGRADU MAKSIMOVIĆ

Bivšu zgradu Ugostiteljske škole kupuje mađarska banka

SVEČANO BOGOSLUŽJE U EVANGELIČKOJ CRKVI

Proslavljen Dan Reformacije i 150. obljetnica crkvene općine

GISKO POKREĆE USLUGU POKRETNE KNJIŽNICE

Knjige dovoze na kućni prag i građanima u (samo)izolaciji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U SIJEČNJU POČINJE RAD KREMATORIJA

Kremiranje, s lijesom,
stajat će 3000 kuna

2

POSLOVNA PRIČA VIŠNJE HORNUNG (51)

Zašto je otkaz najbolje što mi se dogodilo na mom poslovnom putu?

3

ULAGANJA IZ SUSJEDNE ZEMLJE

Mađarima zanimljivi Royal i Gradska vila