TvObzor
NOVA SERIJA “ZAVJERA PROTIV AMERIKE’’

Ekranizacija romana Phillipa Roha priča je o alternativnoj povijesti tijekom 2. svjetskog rata
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Serija poznatog autorskog dvojca, koji čine David Simon i Ed Burns, premijeru je imala 17. ožujka

Nova HBO serija poznatog autorskog dvojca, koji čine David Simon i Ed Burns, "Zavjera protiv Amerike" (The Plot Against America), svoju je premijeru na HBO kanalu imala 17. ožujka, od kada je i u HBO GO ponudi.

Šestodijelna miniserija, snimljena prema hvaljenom istoimenom romanu Philipa Rotha, zamišlja alternativnu američku povijest tijekom 2. svjetskog rata ispričanu kroz pogled radničke židovske obitelji iz New Jerseyja dok podnose politički uspon Charlesa Lindbergha, avijacijskog junaka i ksenofobnog populista koji postaje predsjednik i okreće naciju prema fašizmu. Prva epizoda počinje priču uoči izbornoga kruga 1940. godine, kad se trenutačni predsjednik Franklin Roosevelt, najprofesionalniji političar kojeg demokracija može stvoriti, odjednom nađe suočen s političkim autsajderom. Lindbergh je slavu stekao svojim legendarnim letom preko Atlantika 13 godina prije i u očima mnogih Amerikanaca jedan je od najvećih nacionalnih heroja.

Zoe Kazan glumi Elizabeth "Bess‘‘ Levin, pronicljivu majku i domaćicu koja strepi od budućnosti dok pokušava zaštititi obitelj, a Morgan Spector u ulozi je Hermana Levina, njezina ponosnog i tvrdoglavog muža koji pokušava očuvati svoj status američkog državljanina dok njegova zemlja tone u fašizam, antisemitizam i ksenofobiju. Winona Ryder je Evelyn Finkel, Elizabethina neudana starija sestra, koja se godinama brinula o njihovoj bolesnoj majci, i sada traži svoje mjesto. John Turturro glumi politički konzervativnog rabina koji postaje ključna figura u Lindberghovoj administraciji, a Anthony Boyle je Alvin Levin, ozlojeđeni nećak koji je ostao siroče i dozvolio da ga osjećaj za nepravdu i političke razlike s ujakom Hermanom odvedu s ulica Newarka na ratišta u Europi i natrag.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike