TvObzor
AXN ADRIA:

Druga sezona odlične medicinske drame Dobri liječnik
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Autor serijala je proslavljeni David Shore, ovdašnjoj publici najpoznatiji po seriji “Dr. House”

Odlična medicinska drama “Dobri liječnik” vraća se u svojoj drugoj sezoni na AXN Adriju. Novi niz od 18 epizoda može se pogledati od 19. ožujka u udarnom tjednom terminu četvrtkom u 21 sat.

Serijal “Dobri liječnik” američka je medicinska drama čija se radnja temelji na istoimenoj nagrađivanoj južnokorejskoj seriji. Glavni lik je mladi kirurg Shaun Murphy, autističan genij koji stvari vidi drukčije od ostalih i koji se iz rodnog Wyominga seli u San Jose kako bi postao najnoviji kirurški stažist bolnice St. Bonaventure. Usamljen i bez mogućnosti da se osobno poveže s ljudima oko sebe, Murphy jedinog saveznika ima u doktoru Aaronu Glassmanu, koji se suprotstavlja skepsi i predrasudama kada ga poziva u tim. Shaun će morati raditi više nego ikad prije dok navigira novim okruženjem i odnosima kako bi svojim kolegama dokazao da njegov izvanredan dar pomaže spasiti živote.

Zbog glavnog lika i njegove neprilagođenosti onom što nazivamo normalnim, serija je izrazito topla, puna emocija ali i prožeta dramom jer svaki slučaj koji obrađuje Shaun Murphy na svoj specifičan način je pitanje života i smrti. Doktor Murphy doživljava i vidi stvari drukčije od svih ostalih, uvid u njegov svijet upoznaje se kroz odnos s bratom koji ga je štitio dok su bili djeca i bio njegova potpora, zatim odnos s direktorom bolnice koji je njegov mentor i prati ga otkad je bio tinejdžer te odnosa s pacijentima i drugim doktorima koji ga ne shvaćaju i prihvaćaju jer smatraju kako zbog svojeg stanja nije u mogućnosti funkcionirati u njihovu okruženju.

Glavni glumac, Freddie Highmore, za svoj je prikaz mladog kirurga bio nominiran i za prestižnu nagradu Golden Globe. Uz njega glavnu glumačku postavu čine Antonia Thomas kao Dr. Claire Browne, Nicholas Gonzalez kao Dr. Neil Melendez, Hill Harper kao Dr. Marcus Andrews i Richard Schiff kao Dr. Aaron Glassman. Autor “Dobrog liječnika” je proslavljeni David Shore, ovdašnjoj publici najpoznatiji po seriji “Dr. House”.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana