TvObzor
ZOVI JU MAMA

Akleina zelena himna napokon ima video spot
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Cijelu pjesmu snimala je s mladim producentom elektronske glazbe Klaadom za vrijeme pošumljavanja najuspješnijeg volonterskog projekta Boranka

Akleu Neon šira hrvatska javnost upoznala je na ovogodišnjoj Dori, gdje je zbog svoje hrabre i originalne izvedbe s ekoporukom postala najveće iznenađenje ovog natječaja te osvojila visoko četvrto mjesto.

"U svim dosadašnjim videima pokazivala sam neke daleke zemlje, a sada napokon imam priliku pokazati ljepote naše prirode. Za mene je to zelena himna. Meni je jasno da imam relevantnu poruku i nikad mi nije bio problem biti most između dva svijeta – onog alternativnog i onog mainstream. Uz zabavan beat, odličnu domaću produkciju, sada imam i video koji vizualno prati cijelu priču – kako iz backstagea Dore tako i pošumljavanja Mosora", kaže Aklea. Cijelu pjesmu snimala je s mladim producentom elektronske glazbe Klaadom za vrijeme pošumljavanja najuspješnijeg volonterskog projekta Boranka. Mladi umjetnici su na područjima snimanja bilježili zvukove prirodnog okruženja i pošumljavanja (kramp, koraci, odron,udarci) koje su onda oblikovali u ritam-sekciju pjesme. Uz pomoć uređaja Bamboo, koji se priključi na list i korijen biljke i bilježi njezine električne impulse, u pjesmi uz Akleu pjevaju i kelj i mladi bor. “Ne smijem zaboraviti zrikavce čiji smo zvuk koristili umjesto hi-hata”, nadodaje Aklea.

Video potpisuje nezavisna filmska umjetnica Iva Gavrilović, a snimao ga je Igor Bogdanović.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...