TvObzor
POTPUNO NOVI DAN

Nova pjesma i videospot Miroslava i Gordane Evačić
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Multiinstrumentalisti koji glazbenu tradiciju rodne Podravine kombiniraju s blues i rock-elementima, a pritom stvaraju autentični world music izričaj

Koprivničani Miroslav i Gordana Evačić, bračni i umjetnički par, objavili su novu pjesmu i videospot “Potpuno novi dan”. Multiinstrumentalisti koji glazbenu tradiciju rodne Podravine kombiniraju s blues i rock elementima, a pritom stvaraju autentični world music izričaj predstavljaju pomalo neobičnu pjesmu nježnog i atmosferičnog izričaja.

“O čemu govori najbolje otkrijte sami. Zasigurno ćete i sebe pronaći u ponekom stihu”, poručuje ovaj autorski dvojac.

Miroslav Evačić glazbeni je producent, multiinstrumentalist, autor i kreator vlastita glazbenog pravca – Čardaš Blues.

Gordana Evačić je multiinstumentalistica, supruga i najbliža glazbena suradnica Miroslava Evačića, sudjelovala je dosad na svim njegovim albumima, a sada zajednički predstavljaju potpuno novu pjesmu koja najavljuje i njihov zajednički album. U realizaciji spota pomogao im je Grad Koprivnica, a režiju potpisuje Tomislav Horvatinović, NEXUS produkcija.

S bogatim diskografskim opusom, koji broji jedanaest albuma, te bezbrojnim suradnjama s domaćim i stranim umjetnicima, pjesme ovog autentičnog glazbenog dua prošle su godine uvrštene u ediciju Greatest Hits Collection Croatia Recordsa, kao i pod etiketu Croatian World Music, koja okuplja i promovira regionalnu world i etnoglazbu. Vrijedna priznanja struke, od kojih valja izdvojiti Porine u kategoriji za Najbolji album etno glazbe (za albume Blues reke Drave 2007. i N.E.W.S. Blues 2013. godine), te posebnu nagradu za Njegovanje etno izričaja, MEF ‘08 (za pjesmu ‘’Voli ona’’ 2008. godine), dokaz su njihova višegodišnjeg neumornog rada i važnosti za ovdašnju glazbenu scenu, ali i šire.

Nikola Kučar