Dome slatki dome
UREĐENJE PROSTORA

Osebujni namještaj za zabavne interijere
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
Osebujnost može biti izražena kroz različite stilove, a svatko će otkriti svoj omiljeni ili se poigrati miješanjem stilova

Osebujnost prostora može se postići na različite načine, a najjednostavnije korištenjem elemenata namještaja koji u sebi imaju baš ovu karakteristiku. Sama osebujnost može biti izražena kroz različite stilove uređenja, a svaki pojedinac otkrit će svoj omiljeni ili se spretno poigrati miješanjem stilova. U svakom slučaju, za postizanje osebujnosti u prostoru potrebno je malo mašte i vremena - kako bi odabrali odgovarajuće komade namještaja.



Istaknuti luster

Za postizanje željenih efekata u prostoru nije nužno odabrati cijelu garnituru osebujnog namještaja ili previše detalja, prave efekte postići ćete pomno odabranim komadima, postavljenim na istaknuto mjesto. Blagovaonički stol, osebujnog dizajna, dat će snažan pečat cijeloj blagovaonici, a istovremeno i dnevnom boravku - ako su povezani. Priču s blagovaoničkim stolom zaokružite istaknutim lusterom, koji će biti u harmoničnoj vezi sa samim stolom, iako dizajnerski potpuno različit.


Komoda je element koji se može postavljati u različite prostorije: ulazni prostor, dnevni boravak, blagovaonicu, spavaću sobu. Upravo zbog tog razloga interesantno je iskoristiti ju kako bi se naglasila osebujnost prostora. Atraktivnim dizajnom i naglašenom bojom privlačit će pozornost gdje god se postavi. Osim toga, za one koji vole česte promjene, neće biti nikakav problem ovakav osebujan komad namještaja premještati iz prostorije u prostoriju. Svaka od njih će s istom komodom dobiti novo značenje u kontaktu s ostalim elementima prostora.
Razigrano

Ako želite stvoriti atraktivan kutak doma, u kome se želite odmoriti i vizalno uživati, odaberite sofisticiranu sofu s osebujnim klub-stolićem. Stolić može biti vrlo naglašenih boja, koje će biti u kontrastu s tonovima sofe. Razigrani dizajn i specifične boje dat će klub stoliću osebujnost koju će prenositi u prostor.


Mnoštvo je detalja i načina na koje možete svoj stambeni prostor učiniti osebujnim i posebnim, a ovdje je samo nekoliko ideja koje će pomoći u rasplamsavanju vaše mašte...
Monika Galović Rolich, dipl. ing.arh.
Dizajn
miješanje stilova
U prolazu ili kutu
U svakom stambenom prostoru postoje dijelovi koje ne znate kako urediti, oni su najčešće u nekom prolazu, uz neki kut i teško je osmisliti kakvu im funkciju dati. Ovi prostori idealni su za smješaj osebujnih dekorativnih ormarića, koji će poslužiti za pospremanje svih sitnica koje su potrebne u prostoru, ali su vizualno nepoželjne. Postavljanjem elementa naglašenog dizajna i boje cijeli ovaj „nebitni“ dio prostora dobiva novu dimenziju i značenje te podiže kvalitetu cijelog prostora.
Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

SADNJABOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike