Kultura
SVJETSKI FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA - ANIMAFEST ZAGREB 2020

Odabrani kratkometražni, studentski i hrvatski filmovi
Objavljeno 18. ožujka, 2020.
Od rekordnog broja pristiglih filmova iz 85 zemalja svijeta, Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb ponosno predstavlja službenu selekciju odabranih filmova u kategorijama Veliko natjecanje kratkometražnog filma, natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma.


U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Iva Kraljević i Božidar Trkulja pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, a Katrin Novaković i Milivoj Popović birali su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.


Samo je u kategoriji Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavljeno više od 860 filmova, a odabrano njih 41. U Natjecanje studentskog filma između više od 900 prijavljenih u konkurenciju je odabran 41 film, a u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno je 19 filmova.


Rezultate selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina objavit ćemo ubrzo.
Trideseto izdanje Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 8. do 13. lipnja 2020. N.Vek.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SUSRET MODERIRA VLATKA VALENTIĆ

U prevodilačkom ringu: Kovač i Somun

2

JELENA KASTANETI, SPISATELJICA I PODUZETNICA:

Ponekad je naporno, ponekad teško, ali uvijek uživam

3

HRVATSKA KNJIŽEVNA NAGRADA "ANTO GARDAŠ"

27 naslova u utrci za 14. nagradu