Regija
PROBLEMI U DOSTAVI POZICIJA ZA MONTAŽU IZ ITALIJE I NJEMAČKE

Koronavirus ugrožava i proizvodnju kombajna
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
ŽUPANJA


I tvornica kombajna Same Deutz Fahr Žetelice u Županji osjeća posljedice pojave koronavirusa koje bi, ako se situacija dodatno pogorša, mogle ugroziti poslovanje ove tvrtke koja izvozi više od 95 posto ukupne proizvodnje.


- Imamo problema u dostavi pozicija za montažu iz Italije i Njemačke, ali još uvijek uspijevamo organizirati proizvodnju. Nadamo se da će i vlasti u Hrvatskoj uspjeti organizirati lakšu dostavu robe i pomoći nam, a ako se stanje pogorša, onda ćemo odlučiti što dalje – kaže generalni direktor Damir Kobaš.


Ako se transport u cijelosti zaustavi, a iskreno se nada da do toga neće doći, s postojećim zalihama mogu raditi još dva do tri tjedna. Ako bi došlo do kraćeg prekida proizvodnje, i to bi nekako uspjeli prebroditi, no kada bi on potrajao, bilo bi velikih problema u isporuci gotovih proizvoda kupcima, što nikako ne bi bilo dobro. Tvornica je već ionako u novu proizvodnu sezonu ušla s velikim oprezom. Lani je proizvodnja prepolovljena u odnosu prema 2018., kada je proizvedeno oko 400 kombajna, a ove godine očekuju da će ih uspjeti prodati oko 250.
I zato se u SDFŽ-u nadaju da situacija zbog pojave koronavirusa neće ponovo srezati proizvodnju, što bi zasigurno imalo ozbiljnije posljedice, ali na to jednostavno oni ne mogu utjecati. M.L.O.
Možda ste propustili...

U SJEĆANJE NA HEROJA VUKOVARA BLAGU ZADRU

Biciklistički maraton Slatina – Vukovar

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana