Regija
PROBLEMI U DOSTAVI POZICIJA ZA MONTAŽU IZ ITALIJE I NJEMAČKE

Koronavirus ugrožava i proizvodnju kombajna
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
ŽUPANJA


I tvornica kombajna Same Deutz Fahr Žetelice u Županji osjeća posljedice pojave koronavirusa koje bi, ako se situacija dodatno pogorša, mogle ugroziti poslovanje ove tvrtke koja izvozi više od 95 posto ukupne proizvodnje.


- Imamo problema u dostavi pozicija za montažu iz Italije i Njemačke, ali još uvijek uspijevamo organizirati proizvodnju. Nadamo se da će i vlasti u Hrvatskoj uspjeti organizirati lakšu dostavu robe i pomoći nam, a ako se stanje pogorša, onda ćemo odlučiti što dalje – kaže generalni direktor Damir Kobaš.


Ako se transport u cijelosti zaustavi, a iskreno se nada da do toga neće doći, s postojećim zalihama mogu raditi još dva do tri tjedna. Ako bi došlo do kraćeg prekida proizvodnje, i to bi nekako uspjeli prebroditi, no kada bi on potrajao, bilo bi velikih problema u isporuci gotovih proizvoda kupcima, što nikako ne bi bilo dobro. Tvornica je već ionako u novu proizvodnu sezonu ušla s velikim oprezom. Lani je proizvodnja prepolovljena u odnosu prema 2018., kada je proizvedeno oko 400 kombajna, a ove godine očekuju da će ih uspjeti prodati oko 250.
I zato se u SDFŽ-u nadaju da situacija zbog pojave koronavirusa neće ponovo srezati proizvodnju, što bi zasigurno imalo ozbiljnije posljedice, ali na to jednostavno oni ne mogu utjecati. M.L.O.
Možda ste propustili...

KOMEMORACIJA ZA PRIPADNIKE VIROVITIČKE 127. BRIGADE

Pokrenuti temeljitu, dosljednu, jasnu istragu

IZVJEŠĆE O SUZBIJANJU OVISNOSTI U 2021.

Najčešće su pomoć tražili zbog alkohola

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZABRANE I TEHNIČKA ŠKOLA ŽUPANJA TE ŠKOLE U GUNJI I ŠTITARU

Projekt "Škole budućnosti" provodit će se u 126 škola

2

KONAČNO OTVARAJU VRATA

Početkom veljače tri vrtića počinju raditi

3

PROMJENE NA ČELU RAZVOJNE AGENCIJE NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Umjesto Cote Zrinka Čobanković, novac za rad osiguran je do 2024.