Regija
VIJEĆE PONIŠTILO NATJEČAJ O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU

Maksimum će biti dvadeset hektara
Objavljeno 19. ožujka, 2020.
CRNAC

Vijećnici općine Crnac održali su redovnu 17. sjednicu. Na početku sjednice vijećnici su raspravljali te potom i jednoglasno usvojili godišnji obračun proračuna Općine za 2019. godinu. Pročelnik Danijel Jozić detaljno je predstavio općinski Proračun za 2019. godinu, naglasivši kako su prihodi Proračuna Općine u 2019. ostvareni u iznosu od 10.625.620,41 kune, što je 98,25 posto u odnosu prema godišnjem plan, dok su rashodi ostvareni u iznosu od 9.292.920,83 kune ili 70,69 posto godišnjeg plana.

U nastavku je prihvaćeno niz zaključaka i donesene odluke vezane uz potvrdu Odluke o izvršenju Proračuna. Pri kraju sjednice vijećnici su se posebno osvrnuli i razmatrali prijedlog o donošenju odluke o poništenju odluke o natječaju za zakup poljoprivrednog zemljišta.

- Ovaj Zakon o poljoprivrednom zemljištu nije dobar za mlada poljoprivredna gospodarstva jer je mladi vlasnik OPG-a tek treći u prioritetu iza stočara i dosadašnjeg zakupca. Mladi su vlasnici predložili da u naš program stavimo maksimum oko 20 hektara kako bi svi lakše došli do nekog dijela zemljišta. Ovaj problem s mladim OPG-ovima vidjela je i ministrica poljoprivrede i započet je rad povjerenstva za izmjene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Moj je prijedlog poništiti postojeći natječaj i pričekati izmjenu ovih nepovoljnih točaka u Zakonu te da u naš program stavimo maksimum 20 hektara. Ne idemo na cijepanje čestica, ali idemo na to da se jedna čestica dodijeli dvojici ili trojici OPG-ova. S ovakvim zaključkom ćemo lakše otići u Ministarstvo i tražiti izmjene Zakona – rekao je načelnik Mato Damjan, čiji su navedeni prijedlozi prihvaćeni većinom glasova. V.G.
Možda ste propustili...

POZIV MALIM PROIZVOĐAČIMA I OPG-ovima

Kaufland otkupljuje, opet radi u Brodu

U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI DEVETERO ZARAŽENIH

Oboljela i dva liječnika u Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Među troje novozaraženih je i dijete iz Nuštra

2

NADBISKUP HRANIĆ NA CVJETNICU U ĐAKOVAČKOJ KATEDRALI

Donesimo odluku da ćemo
nakon pandemije tim
radosnije na nedjeljnu misu

3

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Troje novooboljelih od koronavirusa, ukupno ih je 24