Regija
ODRŽANO MEĐUŠKOLSKO NATJECANJE CRVENOG KRIŽA

Orahovčani idu na međužupanijsko
Objavljeno 18. ožujka, 2020.
ORAHOVICA - U posljednjim danima prije privremenog prekida rada škola zbog koronavirusa, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Orahovica i Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić, održano je školsko-gradsko natjecanje ekipa pomlatka i mladih Crvenog križa u provjeri znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskom pravu te znanja i vještina iz pružanja prve pomoći. U kategoriji pomlatka nastupile su ekipe iz Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Čačinci i OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, a u kategoriji mladih nastupile su ekipe iz Srednje škole "Stjepan Ivšić" Orahovica. Na početku natjecanja nazočnima se u ime GDCK-a Orahovica obratio ravnatelj Domagoj Mihelčić.

- Hvala natjecateljima, sucima, članovima povjerenstva za natjecanje, mentorima ekipa, šminkerima i manekenima. Moram pohvaliti ekipe na vremenu uloženom u pripremu za natjecanje – rekao je Mihelčić. Nakon natjecanja predsjednik povjerenstva za natjecanje Željko Kiš obznanio je rezultate natjecanja.

- Prvo mjesto s 82,09 bodova osvojila je ekipa iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica pod vodstvom mentorice, profesorice Saše Bošnjak, a drugo sa 72,39 bodova ekipa iz OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci pod vodstvom mentorice Kristine Krmpotić. U skupini mladih prvo mjesto s 94,2 boda pripalo je ekipi Srednje škole "Stjepan Ivšić" Orahovica pod vodstvom mentorice Mirjane Steiner. Pobjedničke ekipe stekle su pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju – zaključio je Kiš. V.G.
Možda ste propustili...

GRAD IZDVAJA 610.155 KUNA

Gupčeva ulica dobiva igralište

„HRVATSKA PROTIV KORONAVIRUSA“

Donirali 5.000 kuna za zaštitnu opremu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Među troje novozaraženih je i dijete iz Nuštra

2

NADBISKUP HRANIĆ NA CVJETNICU U ĐAKOVAČKOJ KATEDRALI

Donesimo odluku da ćemo
nakon pandemije tim
radosnije na nedjeljnu misu

3

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Četvrti dan zaredom bez oboljelih u VPŽ