Kultura
POZIV ZA SUDJELOVANJE: ART-ECO/ŠUMA

Pitanje kulturne higijene civilizacije
Objavljeno 17. ožujka, 2020.
ULUPUH poziva svoje članove za prijavu za sudjelovanje na izložbi ART-ECO/Šuma, u autorskoj koncepciji Davora Klarića. Kustosica i selektorica izložbe je Branka Hlevnjak, a planirano otvorenje 22. svibnja (do 4. lipnja). Rok za prijavu je 20. travnja do ponoći.


Ekološka dimenzija svakog umjetničkog medija danas je pitanje kulturne higijene civilizacije koju i dalje želimo nazivati naprednom. Stoga je ULUPUH usvojio kao svoj dugoročni projekt ciklus bijenalnih izložbi s ekološkom temom, uz sudjelovanje svih sekcija. Projekt je započet 2014. istoimenom izložbom kojoj je kustosica bila Ana Lendvaj. Ovogodišnje, četvrto izdanje ciklusa za temu ima ŠUMU. ULUPUH poziva članove da svojim radovima reagiraju na ŠUMU na svoj individualan način, kroz materijale, boje, kritički odnos prema problemu, prizivanje šume kao mjesta mistike i legende, njezinu prirodnu moć opstanka i nadmoći nad ljudima, likovnu poeziju, kritiku, apel, osobni likovni dnevnik, ili na bilo koji drugi način na koji autor uspostavlja ekološku ravnotežu ili na nju upućuje svojim artefaktom.
Radovi mogu biti svih umjetničkih žanrova obuhvaćenih ULUPUH-om. Temi možete odgovoriti neposredno ili s njom interferirati na razne načine: u izvedbi, izborom materijala, komparacijom eko i anti eko situacija, tema, materijala… Kustosica zadržava pravo upućivanja poziva gostima/umjetnicima za sudjelovanje na izložbi. Pozvani gosti umjetnici ne podliježu selekciji. N.Vek.
Radovi će biti selektirani preko fotografija
Prijaviti se može do tri rada. Mogu se prijaviti radovi nastali između listopada 2018. godine do trenutka prijave. Poželjno je, no nije uvjet, da rad nije izlagan u Zagrebu. Imajte na umu da je prostor Galerije ULUPUH relativno mali za ovakve skupne izložbe na kojima može sudjelovati do 30 autora - prijavite radove koji neće zauzeti prevelik prostor. Radovi će biti selektirani preko fotografija, a o rezultatima žiriranja svi autori bit će obaviješteni elektronskom poštom najkasnije do 1. svibnja - poručuju organizatori.
Možda ste propustili...

60. GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU

Beethovenove violinske sonate

PREKRASNI AMBIJENTI PAŠKIH CRKAVA

PagArtFestival: Barokni biseri

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

60. GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU

Beethovenove violinske sonate

2

BOGATA ZAVIČAJNA ZBIRKA

Cibaliana sadrži sve što je važno o Vinkovcima

3

PREKRASNI AMBIJENTI PAŠKIH CRKAVA

PagArtFestival: Barokni biseri