Regija
NAŠIČKA BOLNICA

Trijažni punkt na ulazu, desetak je mjesta za izolaciju
Objavljeno 17. ožujka, 2020.
Na trijažnom punktu nalaze se telefon i zvono, na koje se građani trebaju javiti prije ulaska u bolnicu
NAŠICE

S ciljem koordinacije svih službi Kriznog stožera kako bi se što kvalitetnije prilagodilo situaciji zbog širenja koronavirusa, u Osječko-baranjskoj županiji održan je sastanak Kriznog stožera civilne zaštite Grada Našica.

Iz Stožera upućuju apel građanima da prate upute Kriznog stožera Grada Našica te da budu spremni poštovati sve preporuke o higijenskim mjerama i mjere smanjenja okupljanja na javnim mjestima.

Ravnatelj OBŽ-a Našice, dr. Hrvoje Šimić, objasnio je epidemiološke mjere za sve građane koji dolaze iz zemalja ili s područja Republike Hrvatske proglašenima zaraženim područjima.

- Svi oni koji imaju bilo kakve respiratorne simptome a dolaze iz zaraženih područja, trebaju se prvo javiti epidemiološkoj službi, a zatim se najaviti i u zdravstvene ustanove. U svim javnim glasilima objavljeni su brojevi epidemioloških službi, koje imaju organizirano dežurstvo 24 sata na dan (za Osječko-baranjsku županiju 031/225 717, nap. a.). Na ulazu u našičku bolnicu postavljen je trijažni punkt, gdje se nalaze telefon i zvono na koje se građani prvo trebaju javiti. Prije ulaska u bolnicu odgovorno trebaju reći iz kojeg područja dolaze te naglasiti ako su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Svi pacijenti kod kojih bude postojala sumnja na bolest bit će zbrinuti u našičkoj bolnici, koja je za sada osigurala desetak mjesta za izolaciju, gdje će čekati rezultate testova, koje šaljemo u Infektivnu kliniku u Zagrebu. Ako se rezultat pokaže negativnim, pacijent odlazi kući, no ako nalaz bude pozitivan, pacijent nastavlja liječenje u našoj ustanovi u dogovoru s Infektivnim bolničkim centrom KBC-a - rekao je dr. Hrvoje Šimić.

Gradonačelnik Josip Miletić pozvao je sve sugrađane na odgovorno ponašanje te da se pridržavaju preporučenih mjera.

- Svakako molimo građane da se pridržavaju mjera vezano uz higijenu ruku i mjera samoizolacije jer na taj način, osim što čuvaju svoje zdravlje, čuvaju zdravlje svoje obitelji i sugrađana. Sam Grad te i ja kao gradonačelnik na raspolaganju smo za bilo kakvu pomoć - rekao je gradonačelnik i naglasio kako nema mjesta panici.

Prokomentirao je i rad vrtića na području Grada.

- Preporučuje se da djeca ostanu kod kuće, no iznimno, ako roditelji rade, u vrtiću će biti organizirano čuvanje djece. Molio bih roditelje, ako je moguće, neka organiziraju čuvanje kod kuće kako bismo smanjili broj dolazaka djece u vrtić na minimum - rekao je gradonačelnik Miletić.

Magdalena Kunac
pacijenti
S POZITIVNIM NALAZOM LIJEČIT ĆE SE U NAŠICAMA
Mjere u općinama Podgorač i Đurđenovac
Sjednica Stožera civilne zaštite održana je u Općini Podgorač, gdje je odlučeno da se obustavlja redoviti rad vrtića te nastava u osnovnoj školi. U sljedećih 14 dana rad općinske uprave bit će organiziran na način da se svi poslovi djelatnika sa strankama obavljaju telefonski ili elektroničkom poštom.

U općini Đurđenovac osiguran je pregled osoba pod sumnjom na zaraženost koronavirusom u zgradi ambulante, na adresi Kolodvorska 2, a građanima je na raspolaganju 24 sata. U ambulantu se mogu javiti osobe s izraženom sumnjom na zaraženost koronavirusom i simptomima (kašalj, grlobolja, kratak dah, povišena temperatura, opća slabost). Prije dolaska na pregled u ambulantu potrebno je najaviti se na broj 031/639-637.
Možda ste propustili...

POLICIJA PROVELA OČEVID

Zbog grafita ići će kaznene prijave

NAJSTARIJE DATIRAJU IZ 1918. GODINE

Izložba starih fotografija baranjskih buša

KREATIVNI TURIZAM VUKOVARSKIH VODIČA

Izradili kostime bivše gospode

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON 27 GODINA VELIK ZAOKRET

Hotel je od 1. travnja Blažin dom za starije

2

USTRAJNO NASTOJE PROMIJENITI NEPOVOLJNE TRENDOVE

Belišće uz Umag i Vrliku među 3 grada s najjačim demografskim mjerama

3

OPĆINA SUHOPOLJE UPISALA POVIJESNI DAN

Ana, Klara i Lucija Baltić - prve suhopoljske trojke