Regija
NAŠIČKA BOLNICA

Trijažni punkt na ulazu, desetak je mjesta za izolaciju
Objavljeno 17. ožujka, 2020.
Na trijažnom punktu nalaze se telefon i zvono, na koje se građani trebaju javiti prije ulaska u bolnicu
NAŠICE

S ciljem koordinacije svih službi Kriznog stožera kako bi se što kvalitetnije prilagodilo situaciji zbog širenja koronavirusa, u Osječko-baranjskoj županiji održan je sastanak Kriznog stožera civilne zaštite Grada Našica.

Iz Stožera upućuju apel građanima da prate upute Kriznog stožera Grada Našica te da budu spremni poštovati sve preporuke o higijenskim mjerama i mjere smanjenja okupljanja na javnim mjestima.

Ravnatelj OBŽ-a Našice, dr. Hrvoje Šimić, objasnio je epidemiološke mjere za sve građane koji dolaze iz zemalja ili s područja Republike Hrvatske proglašenima zaraženim područjima.

- Svi oni koji imaju bilo kakve respiratorne simptome a dolaze iz zaraženih područja, trebaju se prvo javiti epidemiološkoj službi, a zatim se najaviti i u zdravstvene ustanove. U svim javnim glasilima objavljeni su brojevi epidemioloških službi, koje imaju organizirano dežurstvo 24 sata na dan (za Osječko-baranjsku županiju 031/225 717, nap. a.). Na ulazu u našičku bolnicu postavljen je trijažni punkt, gdje se nalaze telefon i zvono na koje se građani prvo trebaju javiti. Prije ulaska u bolnicu odgovorno trebaju reći iz kojeg područja dolaze te naglasiti ako su bili u kontaktu sa zaraženom osobom. Svi pacijenti kod kojih bude postojala sumnja na bolest bit će zbrinuti u našičkoj bolnici, koja je za sada osigurala desetak mjesta za izolaciju, gdje će čekati rezultate testova, koje šaljemo u Infektivnu kliniku u Zagrebu. Ako se rezultat pokaže negativnim, pacijent odlazi kući, no ako nalaz bude pozitivan, pacijent nastavlja liječenje u našoj ustanovi u dogovoru s Infektivnim bolničkim centrom KBC-a - rekao je dr. Hrvoje Šimić.

Gradonačelnik Josip Miletić pozvao je sve sugrađane na odgovorno ponašanje te da se pridržavaju preporučenih mjera.

- Svakako molimo građane da se pridržavaju mjera vezano uz higijenu ruku i mjera samoizolacije jer na taj način, osim što čuvaju svoje zdravlje, čuvaju zdravlje svoje obitelji i sugrađana. Sam Grad te i ja kao gradonačelnik na raspolaganju smo za bilo kakvu pomoć - rekao je gradonačelnik i naglasio kako nema mjesta panici.

Prokomentirao je i rad vrtića na području Grada.

- Preporučuje se da djeca ostanu kod kuće, no iznimno, ako roditelji rade, u vrtiću će biti organizirano čuvanje djece. Molio bih roditelje, ako je moguće, neka organiziraju čuvanje kod kuće kako bismo smanjili broj dolazaka djece u vrtić na minimum - rekao je gradonačelnik Miletić.

Magdalena Kunac
pacijenti
S POZITIVNIM NALAZOM LIJEČIT ĆE SE U NAŠICAMA
Mjere u općinama Podgorač i Đurđenovac
Sjednica Stožera civilne zaštite održana je u Općini Podgorač, gdje je odlučeno da se obustavlja redoviti rad vrtića te nastava u osnovnoj školi. U sljedećih 14 dana rad općinske uprave bit će organiziran na način da se svi poslovi djelatnika sa strankama obavljaju telefonski ili elektroničkom poštom.

U općini Đurđenovac osiguran je pregled osoba pod sumnjom na zaraženost koronavirusom u zgradi ambulante, na adresi Kolodvorska 2, a građanima je na raspolaganju 24 sata. U ambulantu se mogu javiti osobe s izraženom sumnjom na zaraženost koronavirusom i simptomima (kašalj, grlobolja, kratak dah, povišena temperatura, opća slabost). Prije dolaska na pregled u ambulantu potrebno je najaviti se na broj 031/639-637.
Možda ste propustili...

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA TREĆA U DRŽAVI

U 2020. rođena 41 beba više nego godinu prije

SV. ANA I PRVI SVJETSKI DAN DJEDOVA, BAKA I STARIJIH OSOBA

Bistrinačko svetište mjesto je mira, molitve i odmora

POČELA IZRADA STRATEGIJE RAZVOJA

I građani će odlučivati o budućnosti Županje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana