Regija
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

U izolaciji 84 osobe, policija im dolazi kući
Objavljeno 17. ožujka, 2020.
POŽEGA

Od srijede ujutro (18. ožujka) počinju rad dvije izvanredne ambulante za područje Požeško-slavonske županije, u Požegi i Pakracu, i to za sve one koji građane koji budu osjetili respiratorne probleme te će takve suspektne osobe biti kanalizirane dalje. Ovu mjeru objavio je uz ostalo Županijski stožer civilne zaštite nakon održane sjednice. Ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki zamolio je sve građane da odgode odlazak liječniku ako potreba nije hitna. Na području Požeško-slavonske županije do ponedjeljka ujutro bile su pod mjerama samoizolacije 84 osobe. Do sada su ispitana četiri uzorka i svi su negativni.

- Nema zaraženih na području Požeško-slavonske županije i svaki novi dan bez bolesti je pobjeda - izjavio je epidemiolog dr. Ante Vitalija iz Zavoda za javno zdravstvo u Požegi.

Kako je izjavio načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić, policija ima popis osoba kojima je propisana samoizolacija te će bez najave dolaziti u domove onih kojima je ona propisana. Evidentirane su četiri osobe na području županije koje su kršile mjere samoizolacije.

Župan Alojz Tomašević pozvao je građane da poštuju propisane obveze kako bi zaustavili širenje koronavirusa te najavio daljnje mjere koje priprema Županijski stožer civilne zaštite.

Grad Požega je odlučio ograničiti rad sa strankama u svim gradskim ustanovama i institucijama i pozivaju se građani da što veći dio komunikacije prema Gradu Požegi, ali i svim tvrtkama i ustanovama kojima Grad upravlja, obavljaju telefonski ili putem elektroničke pošte. Svi poslovi obavljat će se po uobičajenom radnom vremenu. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIROVITICA

U tijeku je orezivanje

2

NAKON PRVE FAZE PROJEKTA ‘’NAUČI ME I USPJET ĆU!’’

Radionice oduševile sve korisnike

3

U “SOČKI”

Volonteri prošli
edukaciju o načinu rada