Tehno
COMPING

Gotovo 20 posto više zaposlenih
Objavljeno 13. ožujka, 2020.
Predsjednik uprave Alojzije Jukić prilikom Compingove tradicionalne godišnje dodjele stipendija komentirao je: "Iza nas je još jedna uspješna poslovna godina u kojoj smo izvršili važne strukturne promjene unutar tvrtke i uspješno pokrenuli nekoliko projekata s novim strateškim partnerima. Ispunili smo prodajne ciljeve i ostvarili povećanje dobiti od gotovo 13 posto u odnosu prema prethodnoj godini. Međutim, ništa od toga ne bi bilo moguće bez kvalitetnih ljudi. Svaki novi zaposlenik Compinga prolazi osnovni mentorski program s pomoću kojeg stječe nova znanja i iskustva uz stalnu podršku mentora. Time zaposlenici dobivaju širu sliku Compingova poslovanja, kao i mogućnost da svoje znanje podijele s kolegama."

Novi su zaposlenici većinom posvećeni Compingovim razvojnim projektima poput platforme za obradu podataka ThingsTalk i na projektima interneta stvari (IoT). Ove godine u suradnji s novim partnerom SAS-om dodatno proširuju i analitički dio portfelja. Comping kroz svoj stipendijske natječaje, mentorski program i Akademiju za razvoj mekih vještina nastoji podržati svoje zaposlenike u kontinuiranom razvoju, ali i ojačati poziciju na tržištu rada. Stipendijski natječaj održavaju već peti put, a ove godine su kroz njega dodijeljene tri stipendije, Lei Ming Li, Danijeli Listeš i Krešimiru Tomiću.

Lea Ming Li, studentica treće godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dobitnica je mjesečne stipendije u iznosu od 2000 kuna. Daniela Listeš, studentica četvrte godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, dobitnica je mjesečne stipendije u iznosu od 3000 kuna. Krešimir Tomić, student četvrte godine Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, dobitnik je stipendije u iznosu od 3000 kuna. M.R.
Comping nastoji podržati svoje zaposlenike u kontinuiranom razvoju
Najčitanije iz rubrike