Tehno
VRHUNSKE FOTOGRAFIJE U SVIM UVJETIMA

Huawei P40 lite, Mate Xs i MatePad Pro predstavljeni hrvatskim kupcima
Objavljeno 13. ožujka, 2020.

Četiri stražnje kamere osiguravaju vrhunske fotografije u svim uvjetima. Kombinirane su glavna kamera rezolucije 48 MP, širokokutna 8 MP koja obuhvaća vidno polje od 120 stupnjeva. S pomoću makrokamere moguće je fokusirati subjekt udaljen samo 4 cm, a posljednja kamera zadužena je za bokeh snimke. Huawei P40 lite namijenjen je mlađoj generaciji korisnika koja vole igrati igre te stvarati i dijeliti sadržaj. U suradnji s naprednom AI tehnologijom, osmojezgreni CPU i Mali-G52 MP6 GPU donose snažne performanse, a izvrsni su i za obradu grafičkih detalja. Podržana je i Huaweijeva najnovija GPU Turbo tehnologija koja pomaže pri smanjenju latencije na dodir, povećanju FPS-a i smanjenju potrošnje baterije u igrama.

Huawei Mate Xs globalno je lansiran prošlog tjedna u Barceloni, a sada je predstavljen i na hrvatskom tržištu. Uređaj donosi brojne inovacije u svijet pametnih telefona, ali daleko najdojmljivija značajka je preklopna šarka koja omogućava prelazak iz oblika pametnog telefona u tablet veličine osam inča. Pogoni ga najnoviji Kirin 990 5G osmojezgreni procesor spreman za svaku vrstu zadatka, a 16-jezgreni grafički procesor Mali-G76 omogućava igranje bez zastajkivanja. S pomoću sustava četiriju kamera korisnici mogu uhvatiti svaki trenutak na savršen način.

Huawei MatePad Pro odlikuje minimalistički dizajn, a zajedno s FullView zaslonom uskih rubova zauzima prvo mjesto na svijetu po omjeru zaslona i kućišta na tabletu od 90 %. S ugrađenim Kirin 990 flagship procesorom izrađenim u 7nm+ EUV procesu, MatePad Pro donosi stabilnu brzu vezu, performanse i optimiziran vijek trajanja baterije. Zajedno s EMUI10 sučeljem, MatePad Pro podržava Multi-Window, Multi-screen Collaboration te Huawei APP Multiplier značajke. MatePad Pro osigurava vrhunsko iskustvo korištenja tableta.

Svi novi uređaji dolaze s Huaweijevom platformom za distribuciju aplikacija - AppGallery trgovinom. Huaweijev AppGallery nudi alternativu dosadašnjem standardu, a otkako je globalno lansiran, pokazuje impresivan rast. Danas bilježi više od 28 milijuna aktivnih korisnika u Europi i više od 400 milijuna globalno. Huawei kontinuirano radi na povećanju izbora najboljih aplikacija, a na platformi su već dostupne globalno popularne aplikacije poput Booking.coma ili Deezera, kao i kvalitetne lokalne aplikacije kao što su Cammeo, Crodux ili Moj A1.

Huawei Mate Xs dolazi u interstellar blue boji, a početkom travnja bit će dostupan na domaćem tržištu po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 18.699 kuna. Pametni telefon P40 lite bit će dostupan u midnight black, crush green i sakura pink bojama od 23. ožujka po cijeni od 2199 kuna. Prodaja Huawei MatePad Pro tableta započinje krajem svibnja za minidght grey inačicu. M.R.
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike