Tehno
CANON

Predstavio servis image.canon
Objavljeno 13. ožujka, 2020.
Image.canon stavlja slike korisnika, poslane automatski ili ručno s Canonovih fotoaparata opremljenih Wi-Fijem, na jedno središnje mjesto radi jednostavne daljnje isporuke na uređaje i web-servise, uključujući Google Drive, Flickr i YouTube. Kompatibilnost s Adobeom i Googleom planira se za lipanj 2020. Pružajući fotografima alate koji im trebaju za držanje koraka sa svijetom u kojemu vladaju 5G i umjetna inteligencija, Canonovi fotoaparati opremljeni Wi-Fijem predstavljeni od 2020.* omogućavat će korisnicima uživanje u automatskom prijenosu u pozadini izravno na image.canon dok su god povezani s internetom. Za pouzdano sigurnosno kopiranje slika posve bez upotrebe kartica fotografi mogu jednostavno povezati svoj Canonov fotoaparat i uživati u besplatnom prostoru za pohranu u oblaku, uključujući neobrađene slike i 4K filmove, u trajanju od 30 dana. To je savršeno za fotografe koji rade puno snimaka jer im daje dovoljno vremena da preuzmu fotografije na uređaje i prenesu ih na omiljene servise. Stvaraju se kopije svih slika u veličini prikladnoj za objavu na društvenim mrežama i pohranjuju u osobnu biblioteku, a korisnici mogu uživati u 10 GB prostora za dugoročnu pohranu najvažnijih slika i filmova.

Instalacijom softvera za PC namijenjenog preuzimanju za image.canon, fotografi mogu brzo preuzimati slike sa svojeg Canonova fotoaparata izravno na to središte. Taj će se postupak automatizirati za Canonove fotoaparate opremljene Wi-Fijem predstavljene od 2020. radi još jednostavnijeg upravljanja datotekama. Canonovi korisnici mogu i lako sortirati slike te uživati u lakom dijeljenju izravno na omiljene društvene mreže ili kontakte preko e-pošte.

Od lipnja 2020. image.canon proširit će svoje partnerstvo s Googleom kako bi uključio mogućnost izrade zaštitnih kopija slika u izvornoj kvaliteti korištenjem servisa Google Photos i Google One te dodatan prostor za pohranu uz plaćanje, kao i svoje partnerstvo s Adobeovom uslugom Creative Cloud, također uz plaćanje. M.R.
Najčitanije iz rubrike