Tehno
LIFESTYLE OLED I 4K LCD

Novi televizori za Hollywood u vašem domu
Objavljeno 12. ožujka, 2020.
Imaju nagibno postolje koje omogućuje gledateljima da slobodno nakose zaslon u skladu s okruženjem svojeg dnevnog boravka

Panasonic je predstavio nove 4K LCD televizore za 2020. – linije HX940, HX900 i HX800 – te upotpunio svoju liniju OLED televizora dvama novim modelima HZ1500 i HZ1000.

Tri nove linije 4K LCD televizora - HX940, HX900 i HX800 - nastavljaju Panasonicovu revolucionarnu podršku za Dolby Vision i HDR10+ čije se prednosti najčešće mogu vidjeti na LCD televizorima iz osnovne ponude jer HDR formati s dinamičkim metapodacima omogućuju da televizori s tamnijom slikom izbjegnu nepotrebno tonsko mapiranje scena koje su unutar prirodne svjetline panela. Podržani su i statički HDR formati.

Novi OLED televizori – HZ1500 i HZ1000 te na CES-u predstavljeni HZ2000 – podržavat će Dolby Vision IQ i Filmmaker Mode s Panasonicovom izvornom tehnologijom „Intelligent Sensing“ radi još većeg uživanja u HDR slici hollywoodske razine kvalitete jednako u slabo i dobro osvijetljenim prostorijama. Shvativši da za savršeno iskustvo „Hollywooda u svom domu“ nije dovoljna samo dobra slika, Panasonic je objavio da će OLED televizori iz linija HZ2000 i HZ1500, imati inovativne ugrađene zvučnike usmjerene gore koji podržavaju Dolby Atmos za najdojmljiviji mogući zvuk. Svi OLED modeli bit će jednako fino ugođeni od vodećeg hollywoodskog stručnjaka za boje Stefana Sonnenfelda te se planira da ponesu certifikat UHD Premium. I performanse prikaza pokreta poboljšane su na OLED televizorima zahvaljujući naprednoj implementaciji umetanja crnih kadrova.

Panasonic nastavlja posve podržavati i Dolby Atmos uključivanjem te tehnologije u sve najavljene OLED i 4K LCD televizore. Dolby Atmos odvodi slušatelje iz običnog trenutka u izvanredno iskustvo s pokretnim zvukom koji teče svuda oko slušatelja. Slušatelji će se osjećati kao da su u središtu akcije jer zvukovi osoba, mjesta, stvari i glazbe oživljavaju uz zadivljujući realizam i kreću se prostorom. A kako je Dolby Atmos ugrađen u Panasonicove linije OLED i osnovnih 4K LCD televizora, nikad nije bilo lakše iskusiti dojmljivi zvuk u vlastitom domu.

Svi Panasonicovi OLED televizori iz 2020. podržavat će Filmmaker Mode s tehnologijama Intelligent Sensing i Dolby Vision IQ.

Filmmaker Mode razvio je UHD Alliance i on omogućuje korisnicima da uživaju u kinematografskim videozapisima onako kako su tvorci to zamislili, i to pritiskom jednog gumba na daljinskom upravljaču. Kad se aktivira, Filmmaker Mode točno slijedi brzinu prikaza sličica, omjer proporcija, boje i kontrast sadržaja te istovremeno isključuje smanjenje šuma i izoštravanje. Taj način rada podržavaju gotovo svi veliki hollywoodski režiseri poput Christophera Nolana, Martina Scorsesea, Patty Jenkins, Ryana Cooglera i Paula Thomasa Andersona među brojnim drugima.

OLED i 4K LCD televizori za 2020. krase neki posebni konstruktorski trikovi. OLED televizori iz serija HZ1500 i HZ1000 imaju nagibno postolje koje omogućuje gledateljima da slobodno nakose zaslon u skladu s okruženjem svojeg dnevnog boravka. Uz to, linije HX940 i HX900 4K LCD televizora imaju Panasonicova popularna dvosmjerna pomična postolja koja omogućuju vlasnicima da dvije nožice postolja namjeste u središnjem položaju ili na rubu televizora tako da savršeno odgovaraju namještaju u dnevnoj sobi.

Marin Režić
Najčitanije iz rubrike