Tehno
DRONEDAYS

Skup o bespilotnim letjelicama
Objavljeno 6. ožujka, 2020.
DroneDays 2020 odlična su prilika za upoznavanje s najnovijim trendovima u industriji bespilotnih letjelica jer okupljaju na jednome mjestu brojne domaće i međunarodne stručnjake, vrhunske znanstvenike, poslovnu i akademsku zajednicu, predstavnike državnih institucija te mnoštvo entuzijasta. Ovaj je skup najvažnija regionalna platforma za povezivanje regulatornih tijela, krajnjih korisnika i onih koji razvijaju rješenja. Cilj događanja je promovirati jednu od industrija budućnosti, industriju bespilotnih letjelica i mogućnosti njezine primjene u poslovanju te potaknuti dijalog i razmjenu znanja i iskustava korisnika bespilotnih letjelica i pružatelja usluga. Program DroneDays 2020 činit će predavanja gostujućih stručnjaka te sajam vodećih tvrtki u regiji.


Ove će godine sudjelovanjem na stručnim predavanjima akreditirani posjetitelji moći doznati više o aktualnim temama iz zračne robotike. Neke od njih su: istraživanje atmosferskih fenomena, samopozicionirajući rojevi mikro bespilotnih letjelica za rad u stvarnim uvjetima (Martin Saska, CZ) i koordinacija zračne i svemirske robotike (Rafael Fierro, SAD). Suosnivač osječke startup tvrtke Orqa d.o.o. Srđan Kovačević predstavit će izazove i tehnička rješenja u sustavima udaljenog vida, a LARICS-ov dr. Frano Petric govorit će o sudjelovanju članova LARICS-a na robotičkim natjecanjima s posebnim naglaskom na iskustvo i rezultate postignute na najvećem svjetskom robotičkom natjecanju Mohamed Bin Zayed International Robotics Challenge (MBZIRC).


S obzirom na rastući broj događanja, publikacija, istraživačkih projekata i područja primjene bespilotnih letjelica, sve se više otkriva golem potencijal zračne robotike. Skup Drone Days uvelike utječe na popularizaciju ovog područja te na povećanje broja korisnika i vidljivosti znanstveno-istraživačkog rada LARICS-a i FER-a. M.R.
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike