Sport
EUROPSKA NOGOMETNA LIGA

Getafe po iznenađenje i protiv “nerazzurra”
Objavljeno 28. veljače, 2020.
U sjedištu UEFA-e u petak je održan ždrijeb na kojemu su određeni parovi osmine finala Europske lige. Prve utakmice igraju se 12. ožujka, a uzvrati sedam dana poslije. U ovoj rundi natjecanja nema nositelja, međusobno mogu igrati i klubovi iz istih zemalja, a ždrijeb je odlučio da u borbi za četvrtfinale igraju: Istanbul Basaksehir (Tur) - Kopenhagen (Dan), Olympiacos (Grč) - Wolverhampton (Eng), Glasgow Rangers (Ško) - Bayer Leverkusen (Njem), Wolfsburg (Njem) - Šahtar (Ukr), Inter (Ita) - Getafe (Špa), Sevilla (Špa) - Roma (Ita), Eintracht Frankfurt (Njem) - Basel (Švi), LASK (Aut) - Manchester United (Eng).

Očekuje se zanimljiv nastavak natjecanja u Europskoj ligi, šesnaestina finala bila je stratište favorita, pa na proljeće na euroterenima nećemo gledati Arsenal, Porto, Celtic, Sporting, Ajax, Benficu... No ostalo je jakih klubova i slijede zanimljivi parovi.

Marcelo Brozović i njegov Inter idu na Getafe koji je iznenađujuće u prošloj rundi izbacio prošlosezonsku senzaciju Lige prvaka, Ajax. Momčad Stevena Gerrarda u kojoj su hrvatski nogometaši Borna Barišić i Nikola Katić četvrtfinale će tražiti preko Bayera iz Leverkusena, a vrlo atraktivan par su Sevilla - Roma. Na Olimpicu i Sanchez Pizjuanu talijanski i španjolski klub tražit će prolazak dalje, a na "papiru" tešku zadaću ne bi smio imati Manchester United kojemu je ždrijeb "podario" susret s austrijskim LASK-om. No "vragovi" su ove sezone momčad na koju se nikako ne treba kladiti.

Finale Europske lige ove se godine igra 27. svibnja u Gdanjsku. I. Li.
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana