Sport
OSIJEK II DOČEKUJE ŠIBENČANE

Samo igrati i napadati, to uvijek mora biti naš stav
Objavljeno 29. veljače, 2020.

Vezani članci

CIBALIA NEMA PRAVO NA KIKS

Solin je suparnik po mjeri i treba ga dobiti

BSK GOSTUJE KOD ORIJENTA 1919

Bjelobrđani prizivaju isti ishod kao jesenas

Nakon uspješnog starta u proljetni dio drugoligaške sezone u kojemu je na gostovanju svladala nogometaše BSK-a, drugu momčad Osijeka u nedjelju očekuje najveći mogući izazov.


U Gradski vrt stiže vodeća momčad prvenstva Šibenik, što će nedvojbeno biti pravi ispit vrijednosti izmijenjene momčadi Osijeka II s kojom je trener Igor Tolić ušao u nastavak sezone. Pobjeda u Bijelom Brdu došla je kao "bronhi" Osječanima jer su se njome vratili u gornji dio ljestvice, no još uvijek ne mogu biti posve opušteni. Osim toga, susret s vodećom momčadi prvenstva morao bi im biti dovoljno dobar motiv za dokazivanje.


- Pobjeda u Bijelom Brdu bila je važna za naše samopouzdanje na početku drugog dijela sezone. Šibenik će za nas biti odličan izazov jer je u pitanju momčad koja će vjerojatno biti novi prvoligaš. Za nas ne može biti bolja prilika da pokažemo u kojoj se mjeri možemo nositi s takvim suparnicima. Pokušat ćemo igrati i napadati jer Osijek mora imati takav mentalitet, posebice kod kuće. Moramo imati mentalitet jer želimo za prvu momčad stvoriti igrače koji će biti karakterno sposobni odgovoriti tim zahtjevima - kaže Igor Tolić, trener Osijeka II.


Pobjeda u Bijelom Brdu imala je i određenu cijenu. Tolić je ostao bez jednog od važnih aduta, napadača Diona Drene Belje, koji je dobio crveni karton. Svaki izostanak prvotimca teško pogađa momčad Osijeka II jer je Tolićev igrački kadar ionako oskudan. No u ofenzivnom dijelu možda je i najlakše nadomjestiti poneki izostanak. Tolić ima tri rješenja, a to su Dago, Kolega ili Durdov, a za kojega će se odlučiti na koncu je i manje važno jer ključno će biti da mu momčad taj susret odigra bez opterećenja. Šibenik ima imperativ rezultata, a Osječani su u poziciji u kojoj mogu i trebaju odigrati najbolje što mogu. Uostalom, momčadi koje su pretendirale na ulazak u elitu u pravilu su u Gradskom vrtu gubile. Bar je tako bilo prošle sezone kada su u Osijeku pali Šibenik i Varaždin koji je kasnije izborio plasman u prvoligaško društvo.
Vjerojatni sastav: Barešić, Ćosić, Gačić, Barišić, Pavičić, Soldić, Ljubić, Caimacov, Marin, Laktović.
Dalibor Keler
 
Rezultati by SofaScore
Parovi 18. kola
Orijent 1919 - BSK, Cibalia - Solin i Dugopolje - Dubrava Tim kabel igraju danas (subota) u 15 sati, kada počinju i sutrašnje utakmice: Osijek II - Šibenik, Rudeš - Kustošija i Hajduk II - Croatia. Jučer su se igrali susreti Sesvete - Međimurje i Hrvatski dragovoljac - Dinamo II.
Možda ste propustili...

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike