Sport
CIBALIA NEMA PRAVO NA KIKS

Solin je suparnik po mjeri i treba ga dobiti
Objavljeno 28. veljače, 2020.

Vezani članci

OSIJEK II DOČEKUJE ŠIBENČANE

Samo igrati i napadati, to uvijek mora biti naš stav

BSK GOSTUJE KOD ORIJENTA 1919

Bjelobrđani prizivaju isti ishod kao jesenas

U subotu u Vinkovce stiže gost po mjeri, momčad Solina, a to znači da bi nogometaši Cibalije napokon mogli osjetiti slast drugoligaške pobjede. Ako neće sad, kad će, jer Solin je momčad iz donjeg dijela tablice, izravni suparnik za ostanak i "cibalijaši" doista nemaju pravo na krivi korak.


Momčad Petra Tomića si je prošlotjednim porazom od Dubrave Tim kabel dodatno zakomplicirala život, koji ionako nije lagan. Solin je pak u proljeće krenuo puno uspješnije, svladao je Sesvete i sad ima šest bodova više od zadnjih Vinkovčana.


Utakmica protiv Solina može se nazvati i prvom kvalifikacijskom u borbi za ostanak u Drugoj ligi, susret u kojem domaćini jednostavno moraju upisati pobjedu.


- Ovo je prva domaća utakmica u proljetnom dijelu sezone i momčad će dati sve od sebe kako bi došla do prve ovogodišnje pobjede. Sa sva tri boda zadržali bismo priključak momčadima ispred nas, o porazu kao opciji ne želim ni razmišljati... Dobra je stvar što nam četiri momčadi iz donjeg dijela tablice dolaze u Vinkovce i na domaćem travnjaku odlučujemo o sebi. Već sam nekoliko puta spomenuo kako mi u svim tim utakmicama koje igramo kod kuće, a igramo ih sedam, moramo pobijediti i pokušati nekoga iznenaditi vani. To je, po meni, recept s kojim bismo mogli osigurati ostanak u Drugoj HNL - kaže trener Cibalije Petar Tomić, koji nema problema sa sastavom, odnosno svi su spremni istrčati na travnjak u subotnje poslijepodne.


- Osim Bajića, koji je operiran i još je u fazi oporavka, ostali su spremni. Nemam namjeru nikog mijenjati, na travnjak će momčad koja je prošlog tjedna izgubila od Dubrave TK.


Solin je dobro otvorio proljeće. pa je s puno optimizma krenuo i u Slavoniju.


- Pogledali smo snimke njihovih utakmica i mogu samo reći - jako su nezgodna momčad. Imaju nekoliko iskusnih prvoligaških igrača i dosta dobro izgledaju na terenu. Neće nam biti lako, ali utakmica se igra u Vinkovcima, moramo biti strpljivi i čekati svoje prilike. Uz pomoć naših navijača nadam se da ćemo slaviti - kaže Petar Tomić, koji ni ovu utakmicu neće biti na klupi svoje momčadi jer odrađuje jednomjesečnu kaznu.
Susret Cibalia - Solin igra se danas (subota) od 15 sati, a udarnih 11 domaćina najvjerojatnije će biti: Žitnjak, Žderić, Zgrablić, Kelić, Anočić, Šarić, Čuljak, Galić, Barban, Miljanić, Dejanović.
Antun Grgić
 
Rezultati by SofaScore
Najčitanije iz rubrike