Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

“Brokeri” nakon stanke hvataju pobjednički ritam
Objavljeno 29. veljače, 2020.
Vrijednosnice Osijek u 20. kolu dočekuju sinjski Alkar, koji su ove sezone već dobile u gostima

Nakon tri tjedna stanke ligaškim obvezama vraćaju se i košarkaši s Drave. Vrijednosnice Osijek već mjesec dana nisu igrale pred svojim navijačima, stoga se s nestrpljenjem iščekuje dvoboj 20. kola, u sklopu kojeg u subotu (17) stiže sinjski Alkar. Prije stanke brokeri su nanizali tri poraza, stoga je jasno da prijestupnu veljaču žele zaključiti 11. premijerligaškom pobjedom.

Dok se nije igralo, u osječkim redovima nije sve bilo idealno. Zdravstveni bilten nije se stabilizirao, stoga trenera Domagoja Kujundžića, koji je također bio odsutan gotovo dva tjedna (član reprezentativnog stožera), nije razveselilo stanje koje je zatekao po povratku.

- Visoka linija našla se u problemima. Sigurno da protiv Alkara neće zaigrati Darling, dok su Kujundžić i Buljević tek odradili nekoliko teninga. Prvi je bio pod virozom, drugi je imao problema s koljenom. No uključili su se u trenažni proces, stoga ću na njih moći računati. Čak je i Sigkounas imao nekih tegoba, ali on ne bi smio propustiti debi pred domaćim navijačima, naglašava Kujundžić, svjestan da je njegov pomoćnik Marko Mandić imao u stanci pravi izazov kako osmisliti i odraditi trening s nekompletnim kadrom.

- Stisnut ćemo zube i skrpati se najbolje što možemo. Bar su nam bekovi u dobrom stanju, u odnosu na posljednju utakmicu u Zaboku, bit ćemo jači i za Ćorića - referira Kujundžić.

Upravo je baš Ćorić bio najbolji pojedinac u pobjedi u Sinju (90:89), tamo još prije nešto više od tri mjeseca. Zabio je 24 poena, pratili su ga Jordano (19), Bašić (16) i Kujundžić (14), četvorka je to koja će zaigrati i danas i koja s ostalim suigračima svakako ima pravo na optimizam.

- To što smo dobili Alkar u gostima ne znači da će danas biti lakše jer igramo u Gradskom vrtu. Istina, Sinjani su puno bolji u svojoj dvorani, ali imaju dvije pobjede na strani, kao i nekoliko dobrih partija, stoga ćemo morati biti maksimalni ako želimo da bodovi ostanu kod kuće. Ne opterećujemo se s tri prethodna poraza, jer u svim tim utakmicama bili smo konkurentni, a nismo bili kompletni. Nažalost, nećemo biti ni sada, ali prednost domaćeg parketa moramo iskoristiti i ne dopustiti da se negativna serija produži. Ulazak u posljednju trećinu prvenstva planiramo dočekati na petoj poziciji, stoga su pobjede nužne ako želimo konkurente i dalje držati na distanci - kaže trener Kujundžić. Stoga nema druge, nego u subotu ostvariti "pogodak u sridu" i "alkare" dobiti i drugi put ove sezone.

Nino Benčina
KOLO IZ VELJAČE U OŽUJAK
Samo su dvije utakmice 20. kola HT Premijer lige na programu preko vikenda, što inače nije čest slučaj. Ova se runda protegnula u čak pet dana. Otvorenje je bilo još u srijedu, u gradskom obračunu Zadar je svladao Sonik Puntamiku 85:80 i tako se učvrstio na vodećoj poziciji. Nakon toga su se sastali Cibona - Gorica, a u Draženovu domu gosti su priredili iznenađenje (84:89). Jučer je odigran sraz dviju momčadi sa začelja elitne karavane, Dubrava Furnir - Hermes Analitica. Subota je rezervirana samo za dvoboj u Osijeku, a u nedjelju će na parket Adria Oil Škrljevo - Zabok. Runda se zaključuje 2. ožujka dalmatinskim derbijem Splita i Šibenke.
Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike