Novosti
MICHELINOV VODIČ

Zvjezdicu dobila još dva restorana, Hrvatska ih ima ukupno 70
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Hrvatska je od petka bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Restoranima Boškinac iz Novalje i korčulanskom LD Terrace dodijeljena je jedna Michelinova zvjezdica, a restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali su svoje zvjezdice. Uz to, na listu Bib Gourmand uvrštena su još dva restorana. Sada se Hrvatska može pohvaliti s ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama. Hrvatske restorane tajno su obišli profesionalni inspektori Michelina, globalno najpriznatijeg vodiča za restorane.


"Iznimno smo ponosni što Hrvatska ima ukupno sedam restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridružile hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom. Michelin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude, koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.


Michelinove oznake Bib Gourmand, uz prošlogodišnje restorane Batelina (Banjole), Konoba Vinko (Konjevrate), Agava (Zagreb) i TAČ (Zagreb), ove godine dobivaju Konoba Škoj (Šolta) i Zlatne Gorice (Varaždin Breg). Ta oznaka dodjeljuje se restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.
"Nova priznanja Michelina potvrđuju kako se hrvatska gastroscena iz godine u godinu razvija, a ujedno su i velika nagrada za sve koji kontinuirano rade na unaprjeđivanju kvalitete pripreme, prezentacije te stvaranja cjelokupnog gastronomskog doživljaja", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli. D.Pavlović