Regija
NAKON ČETIRI GODINE GOTOVA OBNOVA I DOGRADNJA DOMA

Beničanci dobili mjesto za razne manifestacije i za obiteljske svečanosti
Objavljeno 29. veljače, 2020.
BENIČANCI - Nakon višegodišnjih radova u Beničancima je završena rekonstrukcija i dogradnja društvenog doma, koji sada uistinu odiše funkcionalnošću i mogućnošću korištenja i za javne i za privatne svrhe svim mještanima.Preksinoć je održana skromna svečanost otvorenja obnovljenog i dograđenog društvenog doma u nazočnosti načelnika općine Magadenovac Stjepana Živkovića, predsjednika Općinskog vijeća Davorina Gašparića, općinskih vijećnika i djelatnika Općine Magadenovac. Obnovljeni dom blagoslovio je Slavko Kovačević, župnik iz Župe sv. Grgura Velikog pape u Šljivoševcima, koji je, uz čestitke na novom prostoru za društvene aktivnosti, istaknuo kako veseli otvorenje ovog predivnog zdanja koje će služiti sadašnjim i budućim generacijama u društveno korisnom radu cijelog mjesta.

- Neka ovo zdanje bude mjesto gdje će mladi naći svoj trenutak da se mogu okupljati, da mogu jedni druge radovati, da mogu jedni druge nadopunjavati i slati poruku mladosti - rekao je šljivoševački župnik Kovačević. Naglasio je kako je ovo važan dan za sve stanovnike Beničanaca jer će u obnovljenom domu moći nesmetano raditi HKUD Biseri Slavonije, da se građani okupljaju, a koristit će i za različite vrste proslava.

Vrijednost obnove, dogradnje i opremanja društvenog doma u Beničancima iznosi gotovo 2,5 milijuna kuna.

- Obavljeni su građevinsko-obrtnički, elektroinstalaterski i strojarski radovi, izvedeni su vodovod i kanalizacija, pristupna cesta, kao i opremanje doma. Investirano je mnogo, ali smo u domu opremili veliku dvoranu i kuhinju. Radove smo uglavnom financirali sredstvima iz gradskog proračuna, a dobili smo 200.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a za dovršetak radova, odnosno drugu fazu. Rekonstrukcija starog doma i dogradnja novog doma stajala je gotovo 2,5 milijuna kuna. To je veliko ulaganje koje smo nakon četiri godine završili - kazao je načelnik Živković i dodao kako je to sada najljepši društveni dom na magadenovačkom području. Obnovljeni dom površine 553 četvorna metra koristit će se za sve potrebe sela, od raznih priredbi do obiteljskih svečanosti tamošnjih stanovnika.

Uz društveni dom, selo s 500-tinjak stanovnika ima crkvu svetog Ilije proroka, područnu školu, nogometno igralište sa svlačionicama te dječje igralište. U selu djeluje Nogometni klub Beničanci, DVD, KUD Biseri Slavonije, Lovačko društvo Srna i Udruga mladeži B&M.

Snježana Fridl
Vrijednost obnove, dogradnje i opremanja društvenog doma u Beničancima iznosi gotovo 2,5 milijuna kuna
Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

Najčitanije iz rubrike