Regija
VAŽNA INVESTICIJA U VUKOVARU

U avioindustriji 200 novih radnih mjesta
Objavljeno 29. veljače, 2020.
Vukovarske je vijećnike dogradonačelnica informirala o posjetu tvrtke koja će u travnju zaposliti prvih 50 djelatnika
VUKOVAR - Aktualni sat gradonačelnika jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Vukovara trajao je neuobičajeno kratko, ponajprije zato što gradonačelnik Ivan Penava nije nazočio sjednici, pa su na pitanja vijećnika odgovarali njegovi zamjenici i pročelnici upravnih odjela.
Mnogo kandidata
Odgovarajući na pitanje o posjetu čelništva Grada tvrtki Enikon Aerospace d.o.o., dogradonačelnica Ivana Mujkić potvrdila je kako su imali priliku obići pogon tvrtke s kojom je početkom prosinca prošle godine potpisan ugovor o zakupu poslovnog prostora u Poslovno-inovacijskom centru Vukovar.

Enikon Aerospace bavi se proizvodnjom komponenti interijera putničkih i poslovnih zrakoplova, a iz tvrtke su naglasili kako je u gradu na Dunavu riječ o višemilijunskim ulaganjima koja će biti realizirana u etapama.

- Dobili smo informaciju kako se na natječaj javilo na stotine kandidata. Kako određena struka nije bila definirana, mogli su se javiti svi koji su željeli raditi i učiti, pa su za njih organizirali edukacije, dio u Zagrebu, dio u Njemačkoj, ovisno o radnom mjestu za koje se obučavaju - rekla je Mujkić.

Kao dobru vijest istaknula je to što su u početku u Vukovaru planirali imati 20 ljudi, no odlučili su u prvom krugu zaposliti 50-ak djelatnika, s tim da će vremenom broj zaposlenih rasti do oko 200.

Odabrano prvih 50 radnika
Čelništvo Vukovara, predvođeno gradonačelnikom, posjetilo je sjedište tvrtke u Zagrebu početkom tjedna, kada je direktor proizvodnog pogona Damir Pavičić pojasnio kako se u njihovu pogonu bruse, kitaju i lakiraju strukturni dijelovi unutrašnjosti zrakoplova i da se na dnevnoj bazi izradi oko 700 dijelova. Trenutačno u Zagrebu imaju oko 300 djelatnika. Željeli su širiti djelatnost i proizvodnju, a izvršni potpredsjednik tvrtke Jakov Baričić pojasnio je kako su se za Vukovar odlučili zbog izvrsne podrške lokalne samouprave.

- Radili smo na analizi tržišta u Hrvatskoj i u užem krugu imali nekoliko lokacija za otvaranje novog pogona. Grad Vukovar pokazao se izrazito brzim i profesionalnim, što je presudilo našoj odluci. Prvi je krug odabira zaposlenika već odrađen, odazivom smo i više nego zadovoljni te ćemo 50-ak djelatnika zaposliti već početkom travnja. Za ovu profesiju ne postoji škola, pa kadrove obrazujemo sami, u Hrvatskoj i izvan nje, u trajanju od šest mjeseci do godinu dana - rekao je Baričić.

Treba istaknuti kako su iz tvrtke najavili da će pogon u Vukovaru punu zaposlenost imati za tri godine, s tim da će plaće biti više od prosječnih hrvatskih plaća, što je nedvojbeno mnoge motiviralo da im se jave na natječaj.
Dragana Korpoš
NEPREDVIĐENI RADOVI NA OBNOVI ŠKOLE
Na aktualnom satu osam je vijećnika postavilo pitanje, a izdvajamo ono Vesne Vujić (SDSS) o tijeku radova na obnovi Osnovne škole Nikole Andrića. Dražen Kobašević, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo, naveo je kako pozorno prate dinamički plan radova. “Do sada je uloženo oko 1,5 milijuna kuna, s tim da Grad sufinancira 10 posto iznosa. Objekt je kompliciran i uvijek se nađe nepredviđenih radova. Procjenjujem kako će posao biti dovršen u roku od dvije godine”, rekao je.
Možda ste propustili...

PREMA PODACIMA POREZNE UPRAVE I HZMO-A

Vinkovačko je gospodarstvo lani zabilježilo minimalan pad

SKLIZOVIĆI ČUVAJU PREDMETE STARE 120 GODINA

Šokački kutak i za snimanje glazbenih spotova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USKORO U VLASTITOM PROSTORU BRUTOPOVRŠINE 1300 ČETVORNIH METARA

Gradnja Centra za socijalnu skrb Đakovo kreće u travnju

2

AGRO-KLASTER U KORONAKRIZI

Domaći proizvod traže vrtići, škole, domovi...

3

VIJEĆE OPĆINE JEDNOGLASNO ODLUČILO NE OSNOVATI VLASTITU PREDŠKOLSKU USTANOVU

Vrtić u Viljevu u sastavu
miholjačkog Pinokija