Crna kronika
DJELOMIČNO UVJETNA OSUDA

Ubio ga nožem, dobio 10 mjeseci
Objavljeno 28. veljače, 2020.
ZAGREB - Zbog usmrćenja Ivice Ivande u petak je na Županijskom sudu na bezuvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci nepravomoćno osuđen Nenad Majstorović. Sudsko vijeće osudilo je Majstorovića na dvije godine zatvora, odnosno na 10 mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne, ako u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo. Okrivljeni mora podmiriti i sudske troškove psihijatrijskog vještačenja od 19.550 kuna. Prema optužnici, Majstorović i Ivanda su se 30. prosinca 2017. oko 5 sati posvađali u kafiću Kabrio u Svačićevoj ulici u vlasništvu okrivljenikove bivše supruge Gordane Majstorović, nakon čega je Ivanda odgurnuo i presavinuo Majstorovića preko šanka. Majstorović je zatim dograbio nož i zabio ga u desnu stranu Ivandina prsišta, zbog čega je Ivanda iskrvario i preminuo. Pojašnjavajući presudu, sudac je napomenuo da je provedenim vještačenjem utvrđeno kako je Majstorović u trenutku Ivandina usmrćenja bio u stanju jake prepasti i ugroze za vlastiti život pa je prvotna kvalifikacija kaznenog djela ubojstva izmijenjena u kazneno djelo usmrćenja.

- Sudsko vijeće smatra da nije riječ o klasičnom primjeru nužne obrane, jer su se na šanku, osim noža, nalazili i drugi predmeti kojima se Majstorović mogao obraniti od Ivandina napada. No Majstrović je, iako je tvrdio da se samo branio bez namjere da usmrti Ivandu, kao sredstvo obrane odabrao upravo nož oštrice dužine 19 centimetara, nanijevši oštećeniku ubodnu ranu dužine 21 centimetar - pojasnio je sudac.

Okrivljeni je prema iskazima svjedoka odmah nakon što je zario nož u Ivandino prsište otrčao po pomoć, a pokušao je i pružiti pomoć oštećeniku. Uz to, okrivljeni redovito obilazi i uređuje Ivandin grob. H
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura