Ekonomija
RAST UKUPNIH PRIHODA

Veći izvoz Kraševih proizvoda u zapadnu Europu i Srbiju
Objavljeno 29. veljače, 2020.
Konsolidirani prihodi Kraš Grupe u 2019. godini iznosili su 1033,7 milijuna kuna, što je za 5,4 milijuna kuna više od ostvarenih prihoda u prethodnoj poslovnoj godini. Pritom su prihodi od prodaje iznosili 1021,7 milijuna kuna, a ostali poslovni prihodi iznose 9,3 milijuna kuna, objavili su iz Kraša. Kraš Grupa je, kako dodaju, lani na domaćem tržištu ostvarila godišnji rast prihoda od 1,9 %, a na većini inozemnih tržišta imala je respektabilne izvozne rezultate te rast prodaje. "Ukupan volumen prodaje ostvaren je u iznosu od 34.915 tona. Volumen prodaje na domaćem tržištu povećan je za 4,6 %, odnosno za 836 tona. Na svim važnijim izvoznim tržištima, izuzev Saudijske Arabije, ostvaren je rast prodaje, a ističu se tržišta zapadne Europe, jugoistočne Europe, BiH i Srbije", navode u priopćenju iz Kraša.
U zapadnu Europu Kraš Grupa je 2019. ostvarila rast izvoza od 14 %, jugoistočna Europa rasla je 18 %, tržište Srbije za 17 % te tržište BiH za 7 %. Na pad izvoza najveći je utjecaj imalo poslovanje na tržištu Saudijske Arabije, jer je zbog visokog političkog rizika na to tržište privremeno zaustavljena isporuka proizvoda. Tijekom 2019. godine vrijednost izvoza u Saudijsku Arabiju pala je za 4,5 milijuna dolara, odnosno za približno 30 milijuna kuna. "Za nama je još jedna uspješna poslovna godina. Povećali smo prihode i na domaćem tržištu i izvoznim tržištima. Očekujemo skori nastavak poslovanja u Saudijskoj Arabiji", kaže predsjednik Uprave Kraša d.d. Damir Bulić.Z.Rupčić
Započet je novi investicijski ciklus
U Krašu je započet novi investicijski ciklus vrijedan više od 100 milijuna kuna ulaganjem u modernizaciju proizvodnih postrojenja i povećanje kvalitete gotovih proizvoda. Realizirane su investicije u unaprjeđenje postojeće opreme te ulaganje u novu opremu na svim proizvodnim lokacijama - Zagrebu, Prijedoru i Osijeku. U trećem kvartalu ove godine završena je i puštena u rad nova proizvodna linija punjenih karamela. "Kao lideri konditorske proizvodnje u regiji svoju poziciju temeljimo na usmjerenosti na proizvodnju i razvoj novih projekata", navode iz Kraša.
Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike