Mozaik
U LISINSKOM 13. OŽUJKA

“Koncert za život” u znak sjećanja na Anu Rukavinu i Vjekoslava Šuteja
Objavljeno 28. veljače, 2020.
U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 13. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti "Koncert za život". Na "Koncertu za život", u sklopu svojega Plavog ciklusa, nastupit će Zagrebačka filharmonija i makedonski pijanist Simon Trpčeski pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča, a među najljepšim djelima glazbene literature na programu će se naći djela L. van Beethovena i A. Borodina, stoji u najavi.

Kao i svake godine, ovaj koncert, u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, humanitarnog je karaktera te će okupiti poznate glazbenike koji, zajedno s građanima, na taj način podupiru aktivnosti Zaklade. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darovatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Koncert se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. "Uz pratnju Zagrebačke filharmonije, svi posjetitelji moći će uživati u najljepšim djelima glazbene literature te slaviti ono najdragocjenije – život", poručuje se u najavi.

Na programu će se naći djela L. van Beethovena i A. Borodina, a svi građani koji žele uživati u raskošnoj glazbenoj večeri ulaznice mogu kupiti po cijeni od 120, 150, i 180 kuna na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr te pomoći radu Zaklade Ana Rukavina. H/T.K.
NADA ZA SPAS ŽIVOTA 117 PACIJENATA
Tijekom 13 godina uspješnog rada Zaklada Ana Rukavina istaknula se borbom za razvoj hrvatske hematologije te je zahvaljujući naporima i uz pomoć donatora Hrvatska danas 11. država u svijetu prema broju potencijalnih darovatelja na 10.000 stanovnika, te 8. u svijetu prema broju darovanih krvi iz pupkovine na 10.000 stanovnika. Zaklada je prikupila i utrošila 60 milijuna kuna u razvoj hrvatskog zdravstva, a Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica proširen je sa 150 na više od 64.000 darovatelja. Nadu za spas života dobilo je 117 oboljelih pacijenata. Zaklada je omogućila stručno usavršavanje mladim liječnicima te je njih sedmero dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije, kako bi nakon povratka mogli pomoći pacijentima u domovini.
Najčitanije iz rubrike