Kultura
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA TOMISLAVA MARIĆA: TRADICIONALNI KINESKI PORTRET

Posebna pravila kadriranja i tehnika rasvjete
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Samostalna izložba fotografija Tomislava Marića Tradicionalni kineski portret, bit će otvorena u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH u četvrtak, 5. ožujka.

Ovom izložbom fotograf Tomislav Marić predstavlja seriju fotografija nastalu u razdoblju između 2017. i 2018., kada je boravio i radio u Kini. Tamo je u fotostudiju Airmy, najvećoj tvrtki specijaliziranoj za portretnu fotografiju u Kini i svijetu, učio načela tradicionalne kineske portretne fotografije. Tako je postao jedini zapadnjački fotograf koji je specijalizirao ovu vrstu fotografije koju odlikuju specifična pravila kadriranja, kao i tehnika rasvjete. Fotografije karakterizira izrazita statičnost, plošnost prostora i skulpturalna kvaliteta portretiranog subjekta. Pozornost je također usmjerena na rekvizite koji uz često frontalno pozicionirane subjekte čine jedine elemente kompozicije suprotstavljene plošnoj pozadini.
Samostalnom izložbom Tradicionalni kineski portret Tomislav Marić, profesionalni fotograf s dvadesetogodišnjim iskustvom, približava nam naizgled drugačiju i daleku kulturu kroz niz portreta. Gledajući portrete posjetitelj stječe dojam kao da je i sam subjekt iste opservacije, pa čak fascinacije. Izložba će se moći razgledati do 16. ožujka. N.Vek.
Možda ste propustili...

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

ĐAKOVAČKI KULTURNI KRUG: “NARATIV I RAZUMIJEVANJE” I “ČUDO”

Izdane dvije nove knjige

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente