Sport
VIHOR

Niz odlazaka, ali i dobrih dolazaka
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Nogometaši Vihora prvi dio trećeligaškog prvenstva završili su na razočaravajućem 14. mjestu, a u nastavku imaju dva teška gostovanja. Prvo je u Jurjevcu kod Zrinskog ove subote, a tjedan kasnije idu na noge Marsoniji. Bit će to veliki ispiti za momčad koja je tijekom zime doživjela dosta promjena. Otišli su Gavljak, Alen i Matej Grafina, Radinković, Stranatić, Šoštarić, Vratković i Žitnjak, za trenersko kormilo ponovno je sjeo Marko Dinjar koji će i dalje prema potrebi igrati. Uz pripreme, u hodu se rješavao i dolazak nekolicine igrača, onih koji bi trebali pokriti tzv. ključne pozicije.

- Došla su nam dva krilna igrača, Josip Čikvar (Međimurje) i Matej Jakšić (Rudeš), koja su prošla školu u osječkom nogometnom prvoligašu. Nedavno nam je pristupio i Petar Mikšić, prvi vratar iz susjednog NAŠK-a, naravno Banović je tu neupitan. Da se radi o kvalitetnim igračima, pokazale su i ogledne utakmice na kojima su igrali. Inače, nismo odigrali puno pripremnih utakmica, samo četiri, ali mislim da je to dovoljno. Igrom i rezultatima u tim susretima možemo biti zadovoljnii - kazao je novi/stari trener Dinjar.

Uoči subotnjeg susreta sa Zrinskim pogled na tablicu ne ulijeva previše optimizma, ali znajući kako se radi o dva kluba u čijim mjestima pretežito živi slovačka manjina, ovakvi susreti su uvijek bili neizvjesni, pravi niželigaški derbiji. I jedni i drugi znali su iznenaditi na gostujućem terenu.

- O Zrinskom nemam posebnih informacija. Znam da je to uvijek neizvjesna, čvrsta utakmica s puno naboja. Kako se kaže, mini "slovački derbi". U takvim utakmicama domaćin je favorit, uvijek ima imperativ pobjede, ali to ne mora ništa značiti. Idemo odigrati što bolju utakmicu i nadati se pozitivnom rezultatu - dodao je Marko Dinjar. S. Sobodić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini