Sport
ODIGRANE PREOSTALE DVIJE UTAKMICE OSMINE FINALA LIGE PRVAKA

Kraljevi ponovo poraženi od Guardiole, Talijani se u čudu pitaju: Juve, gdje si
Objavljeno 28. veljače, 2020.

Manchester City svladao je u gostima Real Madrid 2:1 u prvoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka i tako napravio velik korak prema plasmanu među osam najboljih. "Građani" su postali tek treći engleski klub, nakon Arsenala i Liverpoola, koji je pokorio Santiago Bernabeu, a to je napravio preokretom u posljednjih četvrt sata igre.

Do tada se činilo kako će Pep Guardiola zbog svojih poteza biti "pokojnik", mnogi su se čudili i odabiru igrača i taktike, ali je na kraju izišao kao slavodobitnik. Čak je i Kevin de Bruyne, koji je asistencijom i pogotkom okrenuo utakmicu, priznao kako i nakon četiri godine ima trenutaka kada su i sami iznenađeni taktikom te da, dok utakmica ne počne, ne znaju što sve moraju napraviti.

- Pobijediti na Bernabeuu golemo je zadovoljstvo i ovo nam govori da možemo pobijediti na bilo kojem stadionu. Stvarali smo prilike cijeli susret, ali u Ligi prvaka ne možeš kontrolirati utakmicu 90 minuta. Kad smo bili najbolji, primili smo pogodak, a u trenutcima kada su oni bili bolji, mi smo zabili. To je nogomet. No ovo je tek prvi dio - rekao je Guardiola nakon pobjede koja njegovoj momčadi otvara vrata četvrtfinala.

Luka Modrić igrao je do 84. minute za Real, koji će u uzvratu biti oslabljen za isključenog Sergia Ramosa, koji je na taj način spasio gotovo siguran treći pogodak, nakon velike pogreške Casemira.

- Nisam sretan, igrali smo dobro sve do posljednjih desetak minutak, kada smo napravili pogreške koje su nas skupo stajale. Trebalo nam je 90 minuta pune koncentracije, pogotovo poput momčadi kao što je Manchester City. Znamo da je ovo samo prva polovina dvoboja i sada je sve jasno - moramo otići u Manchester i pobijediti - poručio je nakon poraza Zinedine Zidane, kojeg u nedjelju očekuje novi veliki susret, El Clasico s Barcelonom.

Lyon je prema prognozama bio najveći autsajder u osmini finala, no u petom je pokušaju uspio prvi put svladati Juventus i s obećavajućim rezultatom ide na uzvrat u Torino. "Ovo nije Juve", "Juve, gdje si" neki su od natpisa u talijanskim medijima koji kritiziraju izdanje "stare dame", a francuski veličaju pobjedu svog kluba (Lyon pojeo Juventus).

- Bila je to utakmica s dva različita poluvremena. U prvom je sve bilo prelijepo, ne samo što smo se dobro branili, nego smo i poveli te odradili sve planirano. Važno je što nismo primili pogodak, a jedino žalim što nismo zabili drugi u razdoblju kada smo dominirali. U drugom poluvremenu smo se mučili, nije nas bilo nigdje i morali smo se svi braniti - rekao je trener "lavova" Rudi Garcia, a njegovu kolegi Mauriziju Sarriju nije bilo jasno zašto je njegova momčad odigrala tako slabo prvih 45 minuta.

- Ne znam zašto mojim igračima nije jasno da lopta mora ići brže, iako im to stalno ponavljam. U posljednje vrijeme previše toga radimo krivo u odnosu prema onome što radimo na treninzima. Nije mi jasan ni sudac, pa u Italiji bi nam sudili dva jedanaesterca, jedan zbog prekršaja nad Ronaldom, a jedan nad Dybalom - kazao je ljutiti Sarri.

Rezultati: Real Madrid - Manchester City 1:2 (Isco 60; Jesus 78, De Bruyne 83-11m), Lyon - Juventus 1:0 (Tousart 31). Uzvrati se igraju 17. ožujka. G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike