Sport
OPTIMIZAM KOD GRANIČARA

Četvrta pozicija je odlična, ali možemo i bolje
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Županjci su ove sezone ušli u Treću ligu i zimsku stanku dočekali na četvrtom mjestu

Nogometaši Graničara bili su jesenski hit trećeligškog istoka. Momčad je tek ušla u viši rang i nekako samozatajno krenula u prvenstvo, a onda eksplodirala i na zimsku stanku otišla kao četvrtoplasirana. Ispred županjskih "graničara" samo je ugledno društvo nogometnih amatera iz Slavonskog Broda, Belišća i Čepina.

Pripreme za proljetni nastavak Županjci su okončali na najbolji mogući način, pobjedom u takozvanoj generalki protiv Bedema iz Ivankova. Bila je to ujedno osma pripremna utakmica ove zime za sastav Dražena Ilića, koji je upisao pet pobjeda, dva puta igrao neodlučeno i doživio samo jedan poraz, i to od drugoligaša BSK-a. Zanimljivo je da su Županjci ove zime dva puta svladali i drugoligaša Cibaliju iz Vinkovaca. Pripremne utakmice ne moraju ništa značiti, ali su ponekad dobar pokazatelj u kakvoj je momčad formi, a ako se usto nižu pobjede, dobro dođe za samopouzdanje.

- Posljednji susret prije prvenstva igrali smo s Bedemom i bila je to zanimljiva utakmica, u kojoj smo odradili sve što smo se dogovorili. Priliku sam dobila 22 igrača. I ovo izdanje protiv Bedema, a i naša prijašnja, pokazalo je da naš optimizam nije bez pokrića. Spremno dočekujemo nastavak prvenstva i nedjeljni susret s liderom Marsonijom.

Sastav Dražena Ilića ove je sezone ušao u Treću HNL "Istok" i nakon prvog dijela je četvrti. Na početku je cilj bio osigurati ostanak, ali apetiti su porasli, pa je sada želja završiti prvenstvo još bolje plasiran, stepenicu ili dvije više.

- Od igrača na svakoj utakmici tražim da daju svoj maksimum, bilo da igramo sa županijskim prvoligašem, trećeligašem, bilo s drugoligašem. I dok god budemo tako igrali, nema straha. U jesenskom dijelu osvojili smo 27 bodova i sad ćemo u nastavku prvenstva vidjeti je li to bilo slučajno ili ne. No mislim da nema tu nikakve slučajnosti, mi smo kvalitetni i možemo se nositi sa svakim u Trećoj ligi. Trenutačno smo četvrti i nadam se da ćemo ostati tu gdje jesmo, ili se pak popeti za jedno ili dva mjesta na tablici. Željno očekujemo ne samo ovo prvo proljetno kolo i nedjeljni domaći susret s Marsonijom nego i cijeli drugi dio prvenstva.

U nedjelju u Županju stiže lider iz Slavonskog Broda i to je posve otvoren susret, u kojemu je teško na bilo što "tipovati".

- Za početak Marsonia, odmah najteži, ali najslađi izazov. Mi u toj utakmici nemamo puno toga izgubiti, igramo kod kuće, ako budemo na nivou, kao u prvom dijelu prvenstva, mislim da će biti u redu i da možemo ostaviti bodove kod kuće - optimističan je strateg nogometaša Graničara Dražen Ilić.

Antun Grgić
Brođani slabiji ulaze u nastavak
Naslov jesenskog prvaka trećeligaškog istoka osvojili su nogometaši Marsonije, koji su najavili da je njihova ambicija osigurati kvalifikacije za plasman u Drugu HNL. Neće im biti lako zadržati vrh, jer Belišće također ima drugoligaške ambicije i opasno prijeti, a momčad iz Slavonskog Broda nastavak dočekuje bez svog drugog strijelca i jednog od najboljih igrača Treće HNL “Istok Almedina Dine Bundavice, koji se sa zelenih travnjaka prebacio u dvoranu i pristupio Malonogometnom klubu Split. Trener Marsonije imat će problema sa sastavom i u Županji, jer su na posljednjoj pripremnoj utakmici u Mađarskoj ozljede zadobili Sivrić, Jašarević i Vranešić. Pitanje je hoće li sva trojica biti spremna za okršaj s “graničarima” iz Županje.
Najčitanije iz rubrike