Osijek
ŠOKAČKO PRELO

Čepinci Darko i Maja pobjednici Revije parova
Objavljeno 27. veljače, 2020.
U dvorani Mjesnog odbora Knez Domagoj, Ulica kralja Petra Svačića 36, udruga Regionalni etnocentar Osijek organizirala je tradicionalno 14. Šokačko prelo u Osijeku. Predsjednik udruge Ivan Nikolić Baja kaže da je Prelo, kao tradicionalna folklorno-tamburaška manifestacija, i ovaj put bilo pun pogodak, a u dvorani se tražilo mjesto više.

- Ponovno nas se okupilo na Šokačkom prelu u Osijeku. Veliki broj zaljubljenika u tradicijsku narodnu baštinu i običaje uživao je u šarolikom programu, koji smo i ovaj put, 14. godinu zaredom, pripremili gostima. U programu su sudjelovali Folklorno društvo etno Šokadija Osijek te Kulturno-umjetničko društvo Leopold Osijek, uz pratnju Tamburaškog sastava Bećarine. Neizostavna je, dakako, i ovaj puta bila Revija parova u narodnoj nošnji pod nazivom "Šokačka Dika 2020. godine". Pobjednici ovogodišnje revije su Maja Sesvečan i Darko Sušenka iz Čepina, koji su nosili narodne nošnje iz Velike Kopanice - kaže Ivan Nikolić Baja, predsjednik udruge Regionalni etnocentar Osijek, poručujući: "Šokadijo, dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje."

Dodao je kako su se okupili brojni Šokci sa svih strana Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke, a manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Osijeka. Organizatori ovom prigodom zahvaljuju svima koji su omogućili da se ova tradicija nastavi. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike