Regija
ZA MLADE OBITELJI

Tko bi želio kuću, dobije 10.000 kuna
Objavljeno 28. veljače, 2020.
ČAČINCI

Općina Čačinci pokušava pomoći svojim mještanima, posebice onima mladima i mladim obiteljima. Prije nekoliko godina Općina je uvela sportske stipendije, zatim i demografske mjere, a od ove godine ih je pojačala. Povećani su iznosi za jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta. U sklopu te mjere obitelj za prvo dijete dobiv 3000 kuna, za drugo 4000, a za treće i svako sljedeće 5000 kuna. Općinski su čelnici donijeli i nove mjere pomoći, kojima žele privući stanovnike. Čačinci su jedna od prvih općina na području Virovitičko-podravske županije koja je konkretnim poticajima odlučila riješiti problem stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Riječ je o pomoći mladoj obitelji koja se odluči za prebivalište u bilo kojem naselju na području Općine, a takvoj će obitelji subvencionirati kupnju ili gradnju prve nekretnine iznosom od 10.000 kuna.


- Za tu namjenu ove je godine za početak osigurano 100.000 kuna, ali rebalansom će se pozicija i povećati ako bude veći broj zainteresiranih, jer je trenutačni iznos predviđen za deset obitelji - kaže načelnik Mirko Mališ.


- Poput ostalih dijelova Hrvatske, i mi se susrećemo s problemom iseljavanja i odlaska mladih ljudi. Držimo da je vrijeme poduzeti konkretne mjere kako bismo taj trend zaustavili ili bar što je moguće više usporili. Kako su nam se prošle godine počele javljati zainteresirane mlade obitelji koje bi voljele kupiti kuću na našem području, odlučili smo se od ove godine u proračun ugraditi poziciju poticanja kupnje prve nekretnine za mlade obitelji – zaključio je Mališ. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike