Regija
OPĆINA VOĆIN NASTAVLJA RADOVE NA KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI

Najvažniji projekti su vodoopskrba i odvodnja
Objavljeno 28. veljače, 2020.
VOĆIN

Dva najvažnija projekta komunalne infrastrukture na području općine Voćin su vodovodna mreža u naseljima Hum i Hum Varoš te gradnja II. faze odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Voćin. Riječ je o projektima koji predstavljanju nastavak dosadašnjih aktivnosti na osiguranju vodoopskrbe i odvodnje, što će omogućiti kvalitetniji život. Prema riječima općinskog načelnika Predraga Filića, za nastavak gradnje vodovodne mreže prema naseljima Hum i Hum Varoš sredstva su predviđena u proračunima Općine i Hrvatskih voda, a očekuje se da će uskoro slatinski Komrad raspisati natječaj za izvođača radova. Naime, Općina je suvlasnik poduzeća za vodno gospodarstvo Komrad d.o.o., koje je javni distributer vode na području općine Voćin, Slatine i okolnih općina.

– Gradnja mreže prema naseljima Hum i Hum Varoš završni je projekt vodoopskrbe u općini jer smo u proteklom razdoblju sanirali sve vodovodne sustave i sagradili nove, tako da će završetkom projekta više od 95 posto stanovništva biti priključeno na vodovodnu mrežu – kaže načelnik Predrag Filić. Govoreći o nastavku sufinanciranja gradnje II. faze sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Filić podsjeća da je to nastavak projekta iz IPARD programa, kada je sagrađeno nekoliko kilometara kolektorske mreže i pročistač.

– Da bi cijeli sustav dobio svoj smisao, da bismo ga stavili u funkciju, moramo što više korisnika priključiti na kanalizacijski sustav i zato nastavljamo s gradnjom kolektorske mreže. Ove bi godine trebalo dovršiti kanalizaciju u središnjem dijelu Voćina, to nam je važno jer ćemo tada napokon riješiti i nogostup u glavnoj ulici, koji sada zbog radova nije u funkciji – rekao je načelnik Filić. P.Ž.
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike