Regija
PREMALO PARKIRALIŠTA UCENTRU VUKOVARA

Kapitalni će projekti "progutati" parkinge?
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Građani su nezadovoljni brzinom rješavanja jednog od njihovih većih svakodnevnih životnih problema i pojašnjenjima iz Grada
VUKOVAR

Krajem prošle godine dovršeni su infrastrukturni radovi u Dunavskoj ulici, koja povezuje Županijsku ulicu s uređenom šetnicom pokraj Dunava i u neposrednoj je blizini Gradskog muzeja Vukovar.

Stanari dviju višestambenih zgrada, u kojima je oko 140 stanova, zadovoljni su sanacijom prometnice, pješačkih staza i kvalitetom svih popratnih aktivnosti, no ono što i dalje navode kao veliki problem nedostatak je parkirnih mjesta.

Samo 13 mjesta

Naime, u okviru sanacije izgrađeno je samo 13 parkirnih mjesta (od kojih je jedno za osobe s invaliditetom), što je znatno manje od potreba stanara. Čelnici Vukovara su nakon dovršetku radova poručili da su svjesni toga problema i najavili da će ga u skoroj budućnosti nastojati trajno riješiti kako bi svi stanari koji posjeduju osobna vozila bez poteškoća mogli naći mjesto za parkiranje.


Pojam "u skoroj budućnosti" u ovom će slučaju očito biti poprilično rastezljiv, jer prema posljednjim informacijama iz Grada, nitko ne može precizirati kada će rješavanje kroničnog nedostatka parkirnih mjesta na toj lokaciji doći na red. Gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je kako je riječ o jednom od većih problema u gradu te su ga izgradnjom nove prometnice s manjim brojem mjesta za parkiranje počeli rješavati.


- S obzirom na ukupno obavljene radove stanari zgrada Dunav 1 i Dunav 2 trebali bi iskazivati zadovoljstvo i biti svjesni kako to nije jedini dio Vukovara koji ima nekakve potrebe. Naravno da ga imamo u vidu, ali jednako tako treba naglasiti kako smo zbog Intervencijskog plana Vukovara tijekom ove i sljedeće dvije godine u izuzetno velikom investicijskom ciklusu s izrazito financijski zahtjevnim projektima, što će na neki način određivati i dinamiku budućih radova - rekao je gradonačelnik.
Ove godine - ništa

Istaknuo je kako već dvije-tri godine postoji projekt koji definira izgradnju primjerenog broja parkirnih mjesta, ali očito do njegove realizacije neće doći zbog problema na terenu.


- Samim detaljnim planom Županijske ulice i imovinsko-pravnim odnosima nismo zadovoljni niti onim kako je taj projekt zacrtan i kako mora izgledati zbog situacije na terenu. Stoga težimo tomu da dobijemo sasvim drugi oblik parkirališta koji bi bio reprezentativan. Nisam siguran koliko ćemo to uspjeti s obzirom na zapetljanost imovinskih formalno-pravnih odnosa - poručio je Penava.


Naveo je kako "iskreno sumnja" da će se u vezi stim nešto moći učiniti ove godine, uzimajući u obzir projekcije financijskih zahtjeva za kapitalne projekte.
Ovakvo pojašnjenje nije zadovoljilo većinu građane koji na toj lokaciji imaju ogromnih problema s parkiranjem pa se pitaju hoće li dugo najavljivani projekti iz Intervencijskog plana "progutati" i novac kojim se trebaju rješavati svakodnevni životni problemi Vukovaraca.


Dragana Korpoš
projekt
PARKIRALIŠTA POSTOJI VEĆ GODINAMA
KVALITETNO RJEŠENJE SE NE NAZIRE
Kronični nedostatak parkirnih mjesta, posebice u Županijskoj ulici, u kojoj je smješteno i sjedište velikog broja institucija i javnih objekata, već godinama muči Vukovarce. Tomu svjedoče ne samo oni koji žive u toj i okolnim ulicama već svi koji, posebice u prijepodnevnim satima, moraju imati puno strpljenja dok kruže automobilima u nadi da će naći slobodno mjesto. Bilo je više najava parcijalnog rješenja problema, no u praksi se najave realiziraju ili sporo ili nikako, pa je jasno kako će pitanje parkirališta još dugo biti aktualno.
Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike