TvObzor
KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD U TVORNICI KULTURE 28. SRPNJA

Psihodelični australski rock-majstori dolaze na premijerni nastup u Hrvatsku
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Jedan od najhvaljenijih, najutjecajnijih i najluđih bendova novije generacije u posljednjem je desetljeću objavio nevjerojatnih 15 studijskih albuma i 2 EP izdanja

Psihodelični australski rock-majstori King Gizzard & The Lizard Wizard konačno dolaze na svoj premijerni nastup u ove krajeve, i to 28. srpnja u zagrebačku Tvornicu kulture.

Jedan od najhvaljenijih, najutjecajnijih i najluđih bendova novije generacije u posljednjem je desetljeću objavio nevjerojatnih 15 studijskih albuma i 2 EP izdanja, pomicao granice svakog žanra u kojemu se našao i odsvirao neke od najlegendarnijih koncerata mnogih festivala na kojima se pojavio.

Osnovani su ne tako davne 2010. i već sljedeće sezone objavili prva dva EP-a “Anglesea” i “Willoughby’s Beach”. Vrhunac kreativne mahnitosti uhvaćen je 2017. kad su u jednoj godini objavili pet studijskih albuma. Premda je 2020. tek na početku, već imaju realizirana tri live albuma (koncerti iz Adelaidea, Pariza i Bruxellesa) čiji prihod je išao kao pomoć divljim životinjama pogođenima katastrofalnim požarima u Australiji.

Bacajući se na glavu iz žanra u žanr, miksajući sve, od psihodelije preko soula do heavy metala, King Gizzard jedinstvena su pojava na svjetskoj sceni i prema mnogima najzanimljiviji rock-band posljednjih 10 godina. Osim što pomiču granice studijskim izdanjima, ne ostaju dužni ni na posebnim i originalnim koncertima. Tako nadolazećeg proljeća rade dva maratonska trosatna koncerta u Red Rocksu u američkom Coloradu, za koje su već rasprodali svih 19.000 ulaznica. Na europskom se kontinentu uglavnom zadržavaju kratko, na najvećim festivalima, a klupski zagrebački koncert apsolutna je poslastica za ogroman broj fanova koji imaju u našim krajevima i jedan od rijetkih solo nastupa u Europi koje će odsvirati ovoga ljeta.

Ulaznice su u prodaji od 24. veljače po cijeni od 190 kuna te mogućih 220 kuna na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjesta Eventima i online www.eventim.hr.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike