Sport
EP U ZRAČNOM ORUŽJU

Hrvati bez juniorskih pojedinačnih finala
Objavljeno 26. veljače, 2020.
Ovaj tjedan u Poljskoj se okupila kontinentalna zračna elita. Wroclaw je do nedjelje domaćin Europskog prvenstva u zračnoj pušci i pištolju, gdje će se okušati i 16 hrvatskih reprezentativaca. Među putnicima za Poljsku je i osječko-baranjski tercet, pa su tako svoje nastupe u juniorskoj konkurenciji krenuli prvi odrađivati Darko Tomašević (puška), član Bolmana, te Marijana Matea Štrbac (pištolj), mlada uzdanica GSD-a Osijek 1784. Iz istog kluba na EP-u nastupa i Uroš Kačavenda, koji će u seniorskom pištolju na vatrenu liniju izići u petak poslijepodne, kada su na programu kvalifikacije.

Mlađi dvojac već ih je odradio, Tomašević je prvi krenuo u akciju, te je u konkurenciji 50 mladih puškaša zauzeo 20. mjesto sa 620,7 pogođenih krugova. Za osmo mjesto i finale trebalo je naciljati bar tri kruga više. Njemu je vrlo blizu bio Ivan Sikavica, koji je zauzeo 11. mjesto (623,3), a Tvrtko Vrcić završio je na 38. mjestu (615.2). U finalu najprecizniji je bio Mađar Somma Hammerl (248,6). Ipak, juniorski tercet izborio je prolazak u današnju ekipnu završnicu, Hrvatska je u kvalifikacijama imala osmi zbirni učinak od 1859,2 kruga, dovoljno za još jedan nastup u kojemu se plasman može i popraviti.

Za razliku od Tomaševića, Marijana Matea Štrbac nastupa samo u pojedinačnoj konkurenciji, ona je i naša jedina juniorka u Wroclawu. U jučerašnjim kvalifikacijama Štrbac je odradila šest serija za konačnih 560 krugova, što je donijelo 18. mjesto u konkurenciji 52 mlade pištoljašice. Osječanka je u petoj seriji upucala čak 98 krugova, ali u preostalim serijama nije bila tako precizna (94, 93, 93, 91, 91), a za proboj u finale trebalo je još pogoditi sedam krugova. Nije bilo nedostižno, ali za to se ipak treba odraditi ujednačen nastup, što ovaj put nije bio slučaj. U petak kreću seniori, naši startaju u sve tri discipline (pištolj m/ž i puška mix). N.B.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana