Regija
ODLIČNA SURADNJA FAKULTETA I BOLNICE

Poslijediplomski iz otoneuropsihijatrije u vukovarskoj bolnici
Objavljeno 26. veljače, 2020.
VUKOVAR - Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana posjetili su predstavnici Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, i tom je prilikom na ulazu u bolnicu postavljena ploča fakulteta, s obzirom na to da te dvije ustanove imaju uspješnu suradnju.


Dr. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB-a Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, naglasila je kako se, osim što pružaju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima, intenzivno bave i stručnim znanstvenim radom.


- Imamo potpisane sporazume o suradnji s medicinskim fakultetima u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i našim Veleučilištem Lavoslav Ružička, a osječki Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo naš je suradnik od njegova osnivanja - rekla je Bosanac.


Prof. dr. sc. Aleksandar Včev, dekan osječkog fakulteta, podsjetio je kako je on nastao odlukom Senata osječkog sveučilišta 25. travnja 2017. Prema njegovim je riječima suradnja s vukovarskom bolnicom na iznimno visokoj razini, tim prije što su i zamjenik dr. Bosanac i glavna sestra vukovarske bolnice profesori na fakultetu.


- Ova ploča ne znači da je bolnica nastavna baza visokoobrazovnih ustanova nego da će se, među ostalim, u samoj bolnici odvijati poslijediplomski studiji iz otoneuropsihijatrije, za koji ćemo naknadno odrediti precizan naziv jer ovdje imamo još nastavnika koji su izabrani na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo osječkoga Sveučilišta. Nemamo takvih studija na području Republike Hrvatske i mislimo kako će to biti dobar iskorak - naveo je Včev, dodavši kako zajedno s Veleučilištem Lavoslav Ružička priređuju i program za primaljstvo, za koji će se glavnina praktične nastave organizirati u vukovarskoj bolnici.


Ocijenio je kako je riječ o primjeru dobre suradnje zdravstvene ustanove i ustanove u visokom obrazovanju na dobrobit svih građana.
Dekan je rekao kako ovaj fakultet u Osijeku ima integrirani sveučilišni preddiplomski i diplomski studij dentalne medicine, kao i preddiplomski i diplomski sveučilišni studij sestrinstva, u Orahovici imaju preddiplomski i diplomski studij fizioterapije, u Slavonskom Brodu diplomski studij sestrinstva, a u Novoj Gradišci sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva. D. Korpoš
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike