Regija
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

Osposobljavanje odraslih osoba
Objavljeno 27. veljače, 2020.
SLATINA - Pučko otvoreno učilište, u suradnji sa Županijom, nastavlja Program osposobljavanja odraslih osoba za poljoprivredna zanimanja.

Zainteresirani se mogu osposobiti za zanimanje voćar, vinogradar, povrtlar, sakupljač ljekovita bilja, pčelar, mljekar, mljekar sirar, cvjećar, cvjećar aranžer, proizvođač jakih alkoholnih pića, mesar, konobar, kuhar, voditelj OPG-a, uzgajivač ovaca i koza, podrumar i ratar. Tu je i program usavršavanja za poslove voditelj izrade i provedbe EU projekata i prekvalifikacija za zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik, te izobrazba za uporabu pesticida. Tu su i osposobljavanja za rukovatelje motornom pilom, vrtnim strojevima za održavanje zelenih površina, traktorom s radnim priključcima, traktorskom motornom kosilicom i radnim strojevima - viličarom, bagerom i utovarivačem. Sve programe verificiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Nakon položenog završnog ispita, polaznici stječu uvjerenje o osposobljenosti ili uvjerenje o usavršavanju te svjedodžbu o završnome radu i zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik. Zainteresirani se mogu prijaviti osobno ili na broj 033/551-371 do 16. ožujka. P.Ž.
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

Najčitanije iz rubrike