Regija
UŠTEDA ZA GRAĐANE

Baranjci će bez provizije plaćati još više računa
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Baranjska čistoća sustav Gradske režije proširila, bez naknade i računi Vodoopskrbe Darda
BELI MANASTIR - U sustavu Gradske režije, koji je prije određenog vremena ustrojila belomanastirska tvrtka Baranjska čistoća, od jučer postoji jedna novina. Svoje će račune, bez provizije, moći plaćati i korisnici usluga Vodoopskrbe Darda, distributera vode za južnu Baranju.- Mogućnost plaćanja vodoopskrbnih računa bez provizije rezultat je Sporazuma o gospodarskoj suradnji, koji sam potpisao s direktorom Vodoopskrbe Stjepanom Levakom - kaže Damir Paulić, direktor Baranjske čistoće, naglašavajući kako će mogućnost plaćanja računa bez provizije imati 4500 korisnika usluga Vodoopskrbe. To mogu obaviti u poslovnim centrima Baranjske čistoće, koji su dostupni na cijelom području Baranje preko fiksnih uslužnih centara, ali i preko mobilnih reciklažnih dvorišta.

- Korisnici usluga Vodoopskrbe i dalje mogu svoje račune plaćati u prostorijama Vodoopskrbe, ali sada to mogu isto činiti i u Belom Manastiru, Kneževim Vinogradima i Dardi, odnosno cijeloj Baranji, posredovanjem mobilnog sustava - objašnjava Paulić, dodajući kako će to vrlo brzo moći činiti u Bilju i Popovcu.

Podsjetimo, u sustavu Gradske režije građani već mogu bez provizije plaćati račune Baranjske čistoće za odvoz otpada i grobnu naknadu, račune za vodu i kanalizaciju Baranjskog vodovoda, dimnjačarske usluge tvrtke Florijan, račune za komunalnu naknadu Grada Belog Manastira te stanarske pričuve Stanoupravi.

- Ovaj sustav pokriva potencijalni godišnji opseg od više od 350.000 platnih naloga bez provizije, što u aproksimativnoj postavci predstavlja izravnu mogućnost uštede građanima od 1,7 milijuna kuna, ali i veću dostupnost usluge, jer u nekim mjestima nema servisnih službi - tvrdi Paulić.

Najavljuje i dodatno proširenje sustava Gradske režije. Vrlo brzo će na šalterima Baranjske čistoće biti moguće plaćati i račune teleoperatera A1 (bivši VIP). A1 je ponudu Baranjske čistoće već prihvatio, ali se tražilo nešto drukčije tehničko rješenje.

- To je sada riješeno tako da će realizacija ići preko financijske tvrtke, ali najvažnije je da će korisnici usluga ovog teleoperatera račune plaćati bez provizije - poručuje Paulić. Podvlači kako će i nadalje tražiti slične mogućnosti, a sve radi omogućavanja uštede stanovnicima Baranje.

Gradske su režije aktivirane prije dvije godine. Krenulo je kada su prvi ugovori sklopljeni s dimnjačarskim obrtom Florijan i Stanoupravom. Vrlo brzo nakon toga ugovor je sklopljen i s Gradom Belim Manastirom, nakon čega se priključio i Baranjski vodovod.

Ivica Getto
prednost sustava
GODIŠNJE 350 TISUĆA RAČUNA, MOGUĆA UŠTEDA 1,7 MILIJUNA KN
Stiže i peta kanta, za prikupljanje metala
Baranjska čistoća nastavlja s inovacijama i na drugim područjima. Tako je za petak dogovorena primopredaja novonabavljenog kamiona smećara. Ovo je već drugo novo vozilo u nepunih godinu dana, nabavljeno po još povoljnijim uvjetima (tri godine garancija, niža cijena vozila, dodatna opremljenost – podizač kontejnera od 5 kubičnih metara i povoljnije financiranje). Ovaj će kamion biti deveti u voznom parku Baranjske čistoće, što čini impozantnu operativnu radnu razinu koja je u funkciji složenog procesa gospodarenja otpadom.

Također, jučer je počela realizacija projekta Peta kanta, što podrazumijeva proširenje broja posuda kod korisnika. Peta će posuda biti namijenjena za prikupljanje metala.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura