Dome slatki dome
LIFESTYLE KUPAONICE

Materijal budućnosti dostupan danas - Astone
Objavljeno 27. veljače, 2020.
Ovaj umjetno proizveden materijal stabilan je na UV zrake, vrlo je otporan na većinu kemikalija i potpuno je neporozan,

Gledano kroz povijest, dizajn, trendovi, a posebice materijali mijenjali su se iz godine u godinu, donoseći napredak koji imamo danas. Od kamena, metala, plastičnih materijala do danas naprednih materijala poput astone, visokokvalitetnog kompozitnog čvrstog materijal razvijenog u Hrvatskoj.

Upravo zbog niza odličnih karakteristika i visoke razine primjenjivosti za Astone volimo reći kako je materijal budućnosti koji je dostupan već danas. Često kada pomislimo na pojam tehnološki napredan ili sofisticiran mislimo na neki uređaj. No ponekad tehnološki napredan i sofisticiran može biti i predmet koji uopće ne nudi ikakve druge mogućnosti osim svoje namjene, poput Astone, materijala namijenjenog izradi pretežno kupaoničke opreme, ali zahvaljujući njegovim svojstvima možemo ga primijeniti i u drugim izvedbama. Naime, Astone je sofisticiran materijal dobiven primjenom visoke tehnologije proizvodnog procesa, a upravo zahvaljujući njegovu kompleksnom načinu nastajanja za Astone možemo slobodno reći da je tehnološki napredan. Ovaj umjetno proizveden materijal stabilan je na UV zrake, vrlo je otporan na većinu kemikalija i potpuno je neporozan, što ga čini idealnim za primjenu u kupaonicama, ali i u objektima kao što su bolnice, laboratoriji ili zdravstvene ustanove. Termički kontakt, tj. toplinu, podnosi bolje od većine drugih materijala na tržištu, pa ga tako kratka izloženost visokoj temperaturi, na primjer, pepelu cigarete ili vrućem ulju, neće oštetiti.

Astone je izuzetno otporan i na mehanička oštećenja, što ga čini superiornim u odnosu prema do sada uglavnom korištenim kompozitnim materijalima, poput akrila, ali i u odnosu prema prirodnim materijalima poput kamena. Kako je Astone potpuno homogen u cijelom svom presjeku, ovaj je materijal lako potpuno obnoviti brušenjem, a pravilnim održavanjem zadržava svoj izvoran izgled. Za mat površine dovoljno je uzeti krpicu za čišćenje i očistiti površinu razrijeđenim bjelilom (u omjeru 3:1) ili finim abrazivnim sredstvom za čišćenje primjerenom i za nehrđajući čelik. Za čišćenje sjajnih površina koristimo se mekom krpom i finim polirnim sredstvom.

Marin Režić
Bezvremenski dizajn
U kupaoničkom programu materijal Astone pronaći ćemo u liniji proizvoda Titan, hrvatskog proizvođača Aquaestil. Pod rukom osjetit ćete jedinstven matiran materijal ugodan na dodir. U programu Titan u ponudi je nekoliko varijanti kada, umivaonika, tuš-kada te ostale prateće opreme, poput kupaoničke galanterije izrađene također od Astone. Zahvaljujući ekskluzivnom materijalu, bezvremenski i pomno dizajniranom izgledu te nenadmašnoj kvaliteti, Titan program ne poznaje ni jedan kompromis.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike