Novosti
BERNARDIĆ U OSIJEKU

Model za Hrvatsku je - poštena vlast
Objavljeno 25. veljače, 2020.
Vodstvo SDP-a na čelu s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem u utorak je u Osijeku predstavilo programske smjernice za predstojeće parlamentarne izbore. Glavni cilj je, ustvrdio je Bernardić, promijeniti Hrvatsku nabolje pod motom "Ispiši budućnost".


- Posebno je to važno ovdje u Osijeku, Slavoniji i Baranji, odakle se, u četiri godine nikad gore vlade, odselilo jako puno ljudi, što se osjeti na svakom koraku. Naš zadatak je vratiti dostojanstvo, vratiti život i ljude, a što smo predstavili našim planom "Slavonija 2030" kojim želimo desetogodišnju revitalizaciju Slavonije i Baranje - rekao je uvodno Bernardić. Model za Hrvatsku je poštena i uspješna vlast koja vodi računa o svojim građanima, te vratiti vjeru u institucije, poručio je.


- Vidite da Hrvatski sabor ne radi posljednja dva tjedna, ne donose se zakoni, vladajuća većina se nije uspjela skupiti. Državno odvjetništvo ostalo je bez glavnog odvjetnika, a zemlja se guši u korupciji. Zbog korupcije nam je i Europska komisija udijelila packe. Želimo se beskompromisno obračunati s korupcijom, boriti se protiv lopovluka koji uništava zemlju - naglasio je Bernardić. I u SDP-u se planiraju orijentirati na sredstva europskih fondova, a milijarde koji se sada slijevaju u privatne džepove interesnih pojedinaca povezanih s vladajućom strankom usmjerit će, ističu, u gospodarski rast, plaće i mirovine.


- Na taj ćemo način odblokirati gospodarstvo kroz bolji odnos prema poljoprivrednicima, oslobađanjem kreditnih linija HBOR-a i stavljanjem banaka u funkciju razvoja - nabraja Bernardić. Ključni cilj je rast životnog standarda građana kroz rast plaća i mirovina, izgrađivanjem stanova za najam i drugim, a druga komponenta je pravedna, solidarna, socijalna država.
Nazočnima se obratio i Boris Piližota, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Osijek, dok je Domagoj Hajduković, predsjednik SDP-ove županijske organizacije, zamjerio županu Ivanu Anušiću veću angažiranost na predsjedničkim i stranačkim izborima, nego bavljenje životom u županiji kojoj je na čelu. D.Kuštro
Najčitanije iz rubrike