Sport
NOVI PORAZ I NOVA KONFUZIJA OKO CIBALIJE

Krenuli neuspješno, prilika za popravak u subotu, kad stiže klub iz donjeg doma
Objavljeno 26. veljače, 2020.

Tijekom zimske stanke kraj Bosuta je bilo mnogo promjena, ali kada je o rezultatima riječ, sve je po starom. Nogometaši Cibalije nastavili su s prosipanjem bodova u Drugoj HNL.


Proljetna premijera odvela je Vinkovčane u Sesvete na noge Dubravi Tim kabel, koja je uzela pun plijen pobjedom od 2:1. Uoči puta u Sesvete trener Tomić i igrači poručivali su kako je najvažnije ostati neporažen od izravnog suparnika u borbi za ostanak u drugoligaškom društvu, ali to najvažnije se nije dogodilo. Cibalia je ponovo morala čestitati suparniku i ostala je zacementirana na dnu tablice sa samo 11 bodova.


Nakon odrađenog kompletnog prvog kola proljetnog dijela prvenstva zaostatak Cibalije za prvim ispred sada je pet bodova i jasno je kako Vinkovčane u nastavku čeka grčevita borba za opstanak. Iako su ih mnogi već sada otpisali, "cibalijaši" vjeruju kako ipak mogu postati proljetni hit i pobjeći s pozicija koje vode u Treću HNL. Priliku za popravak Tomićeva momčad ima u subotu, kada joj u goste stiže Solin, momčad koja je također u donjem dijelu poretka. Ta je utakmica za Vinkovčane kvalifikacijska i mogla bi odrediti sudbinu kluba koji se koprca u milijun problema. U slučaju novog poraza Vinkovčani će se do kraja sezone, bez obzira na to što je u optjecaju još niz bodova, vrlo teško izvući.
I dok će momčad na terenu pokušati popraviti što se popraviti može, situacija oko vinkovačkog kluba je i dalje konfuzna. Iz grada na Bosutu stižu sve čudnije vijesti. Na sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca tema je ponovo bila "kako spasiti HNK Cibalia od stečaja", a tu je nastala genijalna ideja koja otkriva tragikomičnu situaciju oko stogodišnjeg vinkovačkog nogometnog kluba. Grad je bio jamac kreditu koji je Cibalia svojedobno dobila, tih nešto više od sedam milijuna kuna nedavno je stiglo na naplatu, a klub nema ni kune. I smišljen je čudan plan - Grad će platiti, i to tako da otkupi sve pokretnine HNK Cibalia, znači, rasvjetu na glavnom terenu, semafor, sustav brojača i prodaje karata, sustav videonadzora i tehničke zaštite te kućice za rezervne igrače. Budući da je Grad Vinkovci većinski vlasnik kluba i da je već jednom iz proračuna većinu navedenog i platio, malo je čudno da to sad otkupljuje. Razni manevri su čudo, ali situacija u Cibaliji je takva da potezi Grada, koji pokušava održati klub na životu, više nisu ni čudni ni neobični, možda tek smiješni i neozbiljni. A. Grgić
U Vinkovcima i Cibaliji sve je moguće, pa i to da Grad sam od sebe nešto kupuje
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike