Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

M. City prije kazne želi trofej, prijete mu ranjeni kraljevi
Objavljeno 26. veljače, 2020.
U Madridu i Lyonu večeras će se odigrati preostale dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka. Više pozornosti svakako privlači ogled na Santiago Bernabeuu, u kojem Real Madrid dočekuje Manchester City.

Dvoboj je to dvaju kandidata za krunu, europskog rekordera s 13 naslova i kluba kojemu je najveći uspjeh polufinale iz 2016., kada ga je izbacio baš Real. Za "građane" bi to mogla biti možda i posljednja prilika za najprestižniji klupski trofej na neko vrijeme, s obzirom na drakonsku kaznu koju mu je izrekla UEFA zbog kršenja financijskog fair playa. Zbog te dvije godine zabrane igranja u Europi navijači M. Cityja cinično najavljuju kako će i čelnici UEFA-e zdušno navijati za Real kako bi se što prije izbjegla neugodna situacija da prije realizacije kazne klub s Etihada postane europski prvak. To je izbacivanje završni čin turbulentne sezone, u kojoj su se rano oprostili od obrane engleske krune i u kojoj je Guardiola često morao "kemijati" sa sastavom, pogotovo zbog ozljeda u obrani. Sada su gotovo svi na okupu, nema samo Sanea, a Sterling će ipak konkurirati za susret. Kod "kraljevskog" kluba Zidane ne može računati na Asensija i Hazarda, a i on je pod većim pritiskom nakon dva kiksa, zbog kojih je prvo mjesto uoči najvećeg derbija prepušteno Barceloni.

- Moramo se fokusirati na ono što smo radili dobro, a ne na jedan ili dva loša rezultata. Igraju Real Madrid protiv Manchester Cityja, a ne Zidane protiv Guardiole. Ovo je atraktivna utakmica i zato je navijači žele vidjeti - rekao je trener Madriđana, a kapetan Sergio Ramos dodao:

- U nogometu je rezultat sve. Nismo se ništa promijenili, izgubili smo protiv Levantea iako smo igrali dobro. Sada je trenutak istine, odmah potom slijedi i El Clasico, i ovo je savršeno vrijeme pokazati naše namjere oko trofeja. Nema vremena za sažalijevanje - poručio je Ramos.

U četiri prethodna susreta Lyona i Juventusa tri je puta slavila "stara dama" uz jedan remi, no svaki put s minimalnom prednošću, od čega je u Lyonu oba puta bilo 1:0. "Lavovi" su posljednji put prošli u četvrtfinale prije deset godina, no trener Rudi Garcia vjeruje kako mogu izbaciti favorita.

- Prošlog su tjedna svi mislili da će pobijediti Liverpool i PSG, sad je na nama red iskoristiti priliku i pokazati naše najbolje izdanje. Nadam se i kako oni neće odigrati na punoj razini svog potencijala. Nećemo se samo braniti, jer tako nećemo pobijediti. A za pobjedu nam treba podrška navijača - poručio je Garcia.

Domaćinu nedostaju Rafael, Koné, Depay i Reine-Adélaïde, a gostima Douglas Costa.

Današnji susreti osmine finala Lige prvaka: Lyon - Juventus, Real Madrid - Manchester City. Uzvrati se igraju 17. ožujka.
G. Roguljić
Najčitanije iz rubrike