Crna kronika
TRAGIČAN POŽAR U ĐAKOVU

Vatrogasci ispod srušenog stropa pronašli vlasnika
Objavljeno 26. veljače, 2020.
Požar je izbio zbog zapaljenja odjeće koja je bila ostavljena u blizini električne grijalice
ĐAKOVO

Zapaljenjem odjeće koja je bila u blizini električne grijalice, a koja je isijavala u ponedjeljak ujutro oko 9 sati, došlo je do požara u obiteljskoj kući u Ulici Zvečaj 1 u Đakovu. Vatru su brzo ugasili đakovački vatrogasci, koji su prilikom požarne intervencije u jednoj od prostorija kuće pronašli mrtvo muško tijelo.

Riječ je o vlasniku kuće, 79-godišnjaku koji je živio sam. Starčevo beživotno tijelo bilo je ispod srušenih dijelova stropa, štokature. Tragičan je to epilog prekjučerašnjeg požara o kojemu je, doznajemo neslužbeno, dojavila susjeda vidjevši dim. Da je dim uočen nešto poslije, vatra bi zahvatila i susjedovu kuću, a tada bi i materijalna šteta zasigurno bila mnogo veća.

- U ponedjeljak, 24. veljače, oko 9.30 zaprimljena je dojava o požaru na obiteljskoj kući u vlasništvu 79-godišnjaka u Ulici Zvečaj u Đakovu. Izlaskom na mjesto događaja vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo ugašen je požar te je tada pronađen smrtno stradali 79-godišnjak. Obavljenim očevidom policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske i inspektora zaštite od požara utvrđeno je da je došlo do zapaljenja odjeće koja je bila u neposrednoj blizini električne grijalice, koja je isijavala, i došlo je do zapaljenja, izjavio je službenik za odnose s javnošću PU osječko-baranjske Dražen Prole.

Pretpostavka je da je vremešni vlasnik kuće u tom trenutku spavao, a obdukcija će utvrditi je li smrt nastupila zbog gušenja od dima ili na drugi način, s obzirom na to da je mrtvo tijelo pronađeno pod ostatcima urušenima sa stropa, sa štukature. Uz policiju i inspektora zaštite od požara, na mjesto događaja izašla je i Hitna medicinska pomoć. Kako doznajemo, opekline su većeg stupnja i dio starčeva tijela je nagoren.

- Tijelo smo uočili prilikom gašenja požara, u trenutku kada je on bio lokaliziran. S obzirom na to da je osoba bila mrtva, tijelo nismo pomicali. Tijelo je bilo u ležećem položaju, zatrpano. Dojavu je Centar 112 zaprimio u 9.38 - kaže zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen.

Prema kazivanju iz susjedstva, 79-godišnjak je živio sam, rastavljen je, a u međuvremenu je preminula i bivša supruga. Većinom je boravio u zadnjem dijelu stare, dosta zapuštene, kuće, a u tom dijelu snašla ga je i smrt. Znaju ga kao majstora - za radnog vijeka 79-godišnjak je radio u Građevnom poduzeću u Đakovu. Njegovo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije koja će reći točan uzrok smrti. Na intervenciju je izašlo osam vatrogasaca đakovačkog DVD-a s tri vatrogasna vozila. Nakon obavljenog očevida policija će proslijediti izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Suzana Župan
79

godina star je vlasnik kuće koji je poginuo u požaru u Ulici Zvečaj u Đakovu
U 8 godina treći smrtni slučaj u požaru
Osam godina sam u DVD-u Đakovo i ovo je treći slučaj smrtnog stradavanja u požaru na ovom području, kaže zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen. Prekjučerašnji smrtni slučaj u požaru u Ulici Zvečaj 1 prvi je u ovoj godini, ali i u posljednjih nekoliko. “Prije 5-6 godina imali smo smrtni slučaj u požaru u Ulici Franje Kuhača u Đakovu, kada je u opožarenim dvorišnim prostorijama smrtno stradala 55-godišnja žena. Vatra je krenula od peći na kruto gorivo s improviziranim dimnjakom, a 2012. godine u požaru je smrtno stradao muškarac”, kaže Klemen.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike