Osijek
SPEC. MEDICINE RADA DR. ILIJA ČELEBIĆ ŽELI U PRIVATNIKE

Neće više pregledavati pilote ako dobije zeleno svjetlo za privatnu praksu
Objavljeno 26. veljače, 2020.

Nakon dugogodišnjega rada u sklopu Doma zdravlja Osijek, dr. med. Ilija Čelebić, spec. medicine rada i sporta, uskoro bi mogao otvoriti svoju privatnu ordinaciju. Kuloare da je procedura u tijeku potvrdio nam je i sam dr. Čelebić, pojasnivši da je podnio zahtjev za privatnu praksu i proslijedio ga Ministarstvu zdravstva te trenutačno čeka, nada se, pozitivan odgovor.

Prema mojoj prosudbi svi su kriteriji zadovoljeni. Inače, odlučio sam se za taj potez dijelom i zbog svoje starosne dobi, odnosno pokušaja da neke stvari radim na jedan mirniji način. Naime, dio posla više neću raditi - pojašnjava dr. Čelebić, dodajući da se to odnosi na preglede pilota. Također, kako tvrdi, njegova ambulanta jedina posjeduje standard ISO 9001, potreban za pregled pomoraca. Kako ni te preglede više neće raditi, privatna praksa neće uvjetovati spomenuti standard.

Kad su u pitanju ostali pregledi, dr. Čelebić kaže kako za korisnike sve ostaje isto. Uz to što mu ambulanta, prijeđe li u privatnu praksu, ostaje na istome mjestu, neće se promijeniti ni ugovori s korisnicima, odnosno suradnja s poslodavcima. Dosadašnja djelatnica, psihologinja Roberta David, kaže dr. Čelebić, prijeći će u Dom zdravlja Drava, gdje će raditi kao psihologinja, jer psihologinja Mirjana Mozer, koja ondje radi, odlazi u mirovinu.

Moguć odlazak dr. Čelebića u privatnu praksu prokomentirao je i ravnatelj osječkog Doma zdravlja Mato Lukić, rekavši da je usvojena zamolba dr. Čelebića za privatnu praksu. No hoće li dobiti pozitivno rješenje Lukić, ne može prejudicirati sve dok se cijela procedura ne završi.

Inače, kad je u pitanju broj timova medicine rad u Osijeku, Lukić kaže da u Domu zdravlja "Drava" uobičajeno radi tim medicine rada. U slučaju da dr. Čelebić pokrene privatnu praksu, drugi tim zadržat će se na način da dolaze djelatnici iz drugih ustanova.

- Zakonski se dr. Čelebiću pruža mogućnost i šansa da otvori privatnu praksu i on to može iskoristiti. Mogu reći da građani neće biti zakinuti za usluge medicine rada – dodaje ravnatelj Lukić.

Dodajmo tome da su, uz timove osječkog Doma zdravlja, građanima na raspolaganju još dvije privatne prakse medicine rada na području Osijeka. Stoga, bez obzira na to što će mnogima dobro poznati stručnjak iz područja medicine rada otići vjerojatno u privatnike, Osječani se ne moraju brinuti. M. Mihelić
Građani, prema riječima ravnatelja Doma zdravlja Osijek Mate Lukića, neće biti zakinuti za usluge pregleda
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

Najčitanije iz rubrike