Regija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ U POSJETU NAŠICAMA

Županija u Našice investira
približno 45 milijuna kuna
Objavljeno 25. veljače, 2020.
NAŠICE



Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i našički gradonačelnik Josip Miletić, u pratnji suradnika, obišli su značajne investicije u Našicama. Prije posjeta Općoj županijskoj bolnici i Domu zdravlja, jednima od najvećih ulaganja Županije, održan je sastanak u uredu gradonačelnika. Na sastanku se raspravljalo o sadašnjim, ali i budućim projektima, među kojima je spomenuto otvorenje pruge Našice - Požega kao i mogućnost otvaranja doma za starije. Župan Ivan Anušić podržao je navedene prijedloge, koji će biti predloženi i na sljedećem Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem, a koji će se održati upravo u Našicama.


Također je istaknuo da Županija ima gotovo 45 milijuna kuna investicija u Našice kroz razne projekte.


- U Našicama se radi o ogromnim investicijama, koje se odnose na primarnu zdravstvenu zaštitu, opremanje bolnice i Doma zdravlja, energetsku obnovu i infrastrukturu. Kada se sve zbroji, Osječko-baranjska županija u Našice investira 44,5 milijuna kuna. Mislim da sve ide u dobrom smjeru i da ćemo navedene projekte uspjeti dovršiti najkasnije do sredine sljedeće godine, tako da možemo zaokružiti jedan stvarno ozbiljan investicijski ciklus na području Našica - rekao je župan Anušić.


Posebno zadovoljan današnjim posjetom bio je gradonačelnik Josip Miletić, koji je istaknuo čak 43 investicije u prošloj godini na području Našica, realizirane u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH, ministarstvima, a posebno s premijerom Andrejom Plenkovićem.


- Drago mi je što smo ugostili župana Ivana Anušića te mu zahvaljujem na svemu onom dobrom što radi za naš grad. Osječko- baranjska županija prepoznala je Našice kao jedan od značajnijih gradova za razvoj i za ulaganja. Isto tako želim zahvaliti na brizi župana za školstvo, zdravstvo, kao i sve infrastrukturne projekte. Želim iskazati i zadovoljstvo sa ranije održanim sastankom na kojem smo diskutirali o novim projektima, ali i spomenuli se svih postojećih - rekao je gradonačelnik Josip Miletić. Fokus današnjeg posjeta stavljen je na najvrjedniju energetsku obnovu u Našicama, a radi se o obnovi Opće županijske bolnice Našice čija je vrijednosti 11 milijuna kuna te na projekt dogradnje Doma zdravlja vrijedan približno 4,8 milijuna kuna.


- Zahvaljujem županu, Županijskoj skupštini na povećanim decentraliziranim sredstvima, koja sada iznose 7,8 milijuna kuna. Zahvalu upućujem i na financijskoj podršci za tekuće poslovanje, po čemu je Osječko-baranjska županija posebna jer iskazuje, kao naš osnivač, brigu za sve segmente poslovanja - rekao je ravnatelj našičke bolnice Hrvoje Šimić, čijim se zahvalama pridružila i ravnateljica Doma zdravlja Ljerka Nekić.
Dogradnja postojećeg Doma zdravlja osigurat će prijeko potreban radni prostor, a u planu je i otvaranje novih dviju ordinacija, ortodoncije te palijativnog tima.


Ivona Ćosić
U energetskoj obnovi sedam zgrada
Osječko-baranjska županija na području Grada Našica provodi sedam projekta energetske obnove zgrada koje su u vlasništvu Županije. Najvrjednija je obnova našičke bolnice, a ukupna je vrijednost svih investicija 28 milijuna kuna, od čega pet milijuna kuna dolazi iz vlastitog proračuna Osječko-baranjske županije.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana