Regija
OBNOVILI ZAVJETE

Šest bračnih parova proslavilo pedeset godina zajedništva
Objavljeno 26. veljače, 2020.
NOVA BUKOVICA

Svečano je bilo u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici, gdje je misno slavlje predvodio župnik, vlč. Mario Matijević. Nakon dugogodišnjega zajedničkog života čak šest bračnih parova s područja općine Nova Bukovica odlučilo je obnoviti bračne zavjete.

Tako su zlatni pir, nakon 50 godina bračnog zajedništva, proslavili Katica i Tomislav Kovač i Mira i Josip Debeljak iz Mikleuša te Ivanka i Pavo Klešćek iz Miljevaca, a 40 godina braka proslavili su Anica i Ivan Tudić i Mirjana i Stjepan Karl iz Nove Bukovice te Slava i Zdenko Blažević iz Mikleuša. Svi oni kažu da su u sretnom zajedništvu i uzajamnom poštovanju te dijeljenju dobra i zla proživjeli mnoge lijepe trenutke, a danas uživaju u svojoj djeci i unucima.

– Današnje misno slavlje obogaćujemo proslavom velikih obljetnica naših župljana. Zajedno sa Župnim pastoralnim vijećem osmislili smo ovaj dan kao jednu nedjelju u godini u kojoj ističemo ljude koji su dugo godina proživjeli u braku. Zašto? Da bi i oni postali svjetionik koji će u današnje vrijeme brojnih rastavljenih brakova i prekršenih bračnih zavjeta obećanih Gospodinu pokazati svima da nije baš tako, da postoje ljudi koji su obećali prije 40 ili 50 godina svoju vjernost pred Bogom i do dana današnjega prema tom obećanju žive. Na taj način drugima daju primjer ustrajnosti i poticaj da i mladi bračni parovi dočekaju proslavu svojih godišnjica, koje u današnjem svijetu postaju svojevrsni izazov - rekao je župnik Matijević, čestitavši bračnim parovima njihove obljetnice sa željom da požive još mnogo godina u ljubavi, radosti i milosti, kako bi zajedno svladali sve životne prepreke i ostali jaki u vjeri.

Vlč. Matijević izrazio je uvjerenje da su slavljenici nakon toliko godina zajedničkog života još svjesniji značenja i snage bračne prisege, a u znak sjećanja na proslavu bračnog jubileja uručio im je Bibliju i prigodne darove. P.Žarković
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike