Sport
U LONDONU I NAPULJU IGRAJU SE SUSRETI OSMINE FINALA LIGE PRVAKA

Chelsea i Bayern po nastavak niza, Napoli traži recept i protiv Barcelone
Objavljeno 25. veljače, 2020.
Na londonskom Stamfordu Bridgeu i napuljskom San Paolu večeras se igraju još dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka.


Chelsea i Bayern do sada su samo četiri puta međusobno igrali, no sve su to bili iznimno važni susreti. Najvažniji je, svakako, bio finale 2012., kada je Chelsea šokirao Bavarce osvojivši svoju jedinu krunu europskog prvaka baš na Allianz Areni, boljim izvođenjem jedanaesteraca. I četvrtfinale 2005. bilo je uspješno za Engleze (4:2, 2:3), a Bayern je slavio jedino 2013. u Superkupu, nakon jedanaesteraca.


Ovo je dvoboj u kojem će možda pasti i nečiji uspješni europski niz. Naime, Chelsea nikada kod kuće nije izgubio od njemačkih klubova (6-3-0), a Bayern je na posljednjih 12 gostovanja bez poraza (9-3-0), zabivši pritom najmanje dva gola svaki put osim u lanjskom remiju kod Liverpoola (0:0). Gosti su u Ligi prvaka ove sezone upisali svih šest pobjeda, najefikasnija su momčad (24), predvođena prvim strijelcem Robertom Lewandowskim (10), a London im je ove sezone već ostao u lijepom sjećanju, kada su sa 7:2 pregazili Tottenham te će pokušati iskoristiti lošiji domaći učinak Chelseaja, koji je na svom stadionu već sedam puta gubio ove sezone, što je najviše u posljednjih 25 godina. Nijemci će biti bez ozlijeđenih Ivana Perišića, Sülea i Javija Martineza, a kod domaćina izostaju Pulišić, Kante i Hodson-Odoi aut, a upitan je Loftus-Cheek.


- U ovako velikim utakmicama moramo biti oprezni i fokusirani. Imamo dva susreta s Bayernom i zato ne smijemo gubiti glavu ili ludovati ako nešto krene krivo - poručio je veznjak domaćina Jorginho.


U Napulju se sastaju dva kluba bez poraza ove sezone u Ligi prvaka, Napoli i Barcelona. Nakon krize rezultata krajem jeseni, što je odlaskom platio i Carlo Ancelotti, Napolitanci pod Gennarom Gattusom kao da polako pronalaze pobjedničku kombinaciju. U posljednjih mjesec dana imaju šest pobjeda i samo jedan poraz, a pri tom su "skinuli" sve tri vodeće momčadi Serie A - Juventus i Lazio u prvenstvu te Inter u Kupu. Ne treba zaboraviti da je Napoli i jesenas pobijedio Liverpool na svom terenu pa je očito kako imaju recept za velike momčadi.


- Igramo protiv sjajne momčadi s Messijem, najboljim nogometašem svijeta. Ali ne smijemo pokazati strah, nego vjerovati da imamo šansu. Ako svi damo maksimum i odigramo kako znamo, možemo do velikog rezultata. Pobijedili smo Liverpool ovdje i remizirali kod njih, tako da je sve moguće. Moramo ući smirenih glava, iskoristiti svaku priliku koju nam pruže i kazniti eventualne njihove pogreške. No prije svega moramo gledati sebe. Nema laganih utakmica, ali ni nemogućih - poručio je napadač Napolija Lorenzo Insigne, čija je momčad oslabljena neigranjem Koulibalya, a Llorente, Milik i Hysaj su upitni.
Današnji susreti osmine finala Lige prvaka: Chelsea - Bayern, Napoli - Barcelona. Uzvrati se igraju 18. ožujka. G. Roguljić
Messi proradio, nedostaju bekovi
Barcelona je posljednjih 12 sezona svaki put prolazila ovu fazu natjecanja, no pod Vezuv stiže s dosta problema s ozljedama. Trener Quique Setien, koji je u siječnju preuzeo klupu od Ernesta Valverdea, nema na raspolaganju oba beka, Jordija Albu i Sergija Roberta, a ozlijeđeni su i Dembele te Suarez. Nakon kraćeg posta ponovno se u strijelce za vikend upisao Messi, i to četiri puta što svakako povećava optimizam u momčadi Ivana Rakitića.

- Svi smo uzbuđeni zbog ovog gostovanja jer je Napoli jako dobar posljednjih godina. Znamo da nas čeka teška utakmica, no analizirali smo ih i nadamo se dobrom rezultatu u Napulju, koji će nam povećati izglede za prolazak - rekao je vratar Andre ter Stegen.
Gennaro Gattuso

trener Napolija

- Morate se suprotstaviti Barceloni, ne možete se brinuti o njihovoj kvaliteti. Želim vidjeti borbenu momčad koja će igrati s užitkom do kraja. Može li Napoli osvojiti Ligu prvaka? Nikad ne recite nikad.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike